Συναγερμός στον Έβρο: Εκατοντάδες μετανάστες στα κλειστά πλέον σύνορα

Σε επιφυλακή ΕΛ.ΑΣ. και ένοπλες δυνάμεις για να αποτρέψουν την είσοδο

Σε συναγερμό βρίσκονται αυτήν την ώρα η αστυνομία και ο στρατός στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο, προκειμένου να εμποδίσουν τη μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, μετά την προκλητική ενέργεια της Άγκυρας να ενθαρρύνει τη μετακίνησή τους στα σύνορα των δύο κρατών στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, απέναντι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.    

     

Β.Αιγαίο: Έφτασαν 46.000 πρόσφυγες και επέστρεψαν... 48!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην  εμποδίζει πλέον τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, να φτάσουν στην Ευρώπη, εκατοντάδες είναι εκείνοι οι οποίοι κατευθύνονται προκειμένου να εισχωρήσουν στην Ελλάδα. Μάλιστα έχουν βάλει δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβούν στα σύνορα.

Μητσοτάκης: Πλήρης αποτροπή σε Έβρο - νησιά και σφράγισμα συνόρων

Ήδη στον Έβρο βρίσκονται με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η αστυνομική δύναμη στο σημείο, από 100 άτομα έχει αυξηθεί στα 250 και αναμένεται να μεταβούν και άλλοι αστυνομικοί, ενώ ο στρατός έχει απλώσει στο δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν έχουν γίνει μετακινήσει μονάδων αν και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι ένοπλες δυνάμεις (όπως και η ΕΛ.ΑΣ.)  θα ενισχύσουν τον Έβρο με καινούργιες μονάδες από την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, αλλά και τη Θράκη, ώστε να καλυφθεί όλο το μήκος των συνόρων και να μην περάσουν οι παράνομοι μετανάστες.

Όμως αναμένεται άνδρες της αστυνομίας ή και του στρατού (από τις μονάδες που είναι ήδη επιφορτισμένες με τη φύλαξη των συνόρων)   να αναπτυχθούν κατά μήκους του Έβρου, σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων, Το πρωί, οι εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν δύο τουλάχιστον φορές να περάσουν τα σύνορα, παράνομα, αλλά απωθήθηκαν.

Πλαστά έγγραφα στο Ηοt Spot στην Κω


«Θα κάνουμε το οτιδήποτε προκειμένου να μην περάσουν στο έδαφος μας»

Αυστηροποιούνται τα μέτρα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι μεταναστών. «Υπάρχει πίεση και στις νόμιμες εισόδους από μετανάστες. Δεν κλείνουμε τα σύνορα ώστε να μπορούν να περάσουν οι νόμιμοι. Τα σύνορα στεγανοποιούνται, αλλά δεν κλείνουν. Ωστόσο, θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να μην περάσουν οι παράνομοι», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.


Αλεξανδρούπολη: Κλειστό το τελωνείο Καστανέων στον Έβρο

Έκλεισαν το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου

Κλειστό είναι από σήμερα το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η πρόσβαση Τούρκων και ξένων επισκεπτών οι οποίοι θέλουν να ,μπουν στην χώρα μας, καθώς και Ελλήνων που θέλουν να επιστρέψουν.

Επεισόδια στη Μόρια: Γυναίκα προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελωνείο είναι κλειστό από τις 11. 00 σήμερα το πρωί, ενώ παραμένει άγνωστο  το πότε θα ανοίξει.
Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία, θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του τελωνείου, είτε να εισέλθουν στη χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top