Έκλεισαν το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου

Δεν επιτρέπονται αφίξεις από την Τουρκία

Πλήθος μεταναστών και προσφύγων κατευθύνονται από την Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία- βίντεο Reuters

Κλειστό παραμένει το τελωνείο των Καστανεών Έβρου, από τις 11 σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το radioevros.gr και οι αφίξεις από την Τουρκία δεν επιτρέπονται.

Πρόσφυγες στον Έβρο ζητούν να μπουν στην Ελλάδα - Φωνάζουν «Yunanistan»

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης έγινε πιθανόν λόγω της συγκέντρωσης σημαντικού αριθμού ατόμων, μεταναστών και προσφύγων, με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα, μετά τις εξαγγελίες στο Reuters Τούρκου αξιωματούχου -που δεν κατονομάζεται- ότι η Τουρκία δε θα εμποδίσει τους Σύρους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα. 

 

 

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Πεζοί και με βάρκες κατευθύνονται προς την Ελλάδα

Νωρίτερα σήμερα, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν βίντεο με πρόσφυγες που περιμένουν να επιβιβαστούν σε βάρκες, από το Ντικιλί της Σμύρνης προκειμένου να φθάσουν με φουσκωτά στην Ελλάδα. Φουσκωτά για τη Λέσβο, σύμφωνα με το Anadolu, ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χωριό Babakale, στην παραλία Yeşil Liman και στο Kadırga Bay. 

Mια βάρκα γεμάτη με μετανάστες-ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- έφτασε σήμερα σε παραλία της Λέσβου. Μάρτυρας είπε στο Reuters ότι όλοι προέρχονταν από το Αφγανιστάν. Πλοίο της Frontex παρεμπόδισε το ναυάγιο και βοήθησε ώστε το φουσκωτό να προσεγγίσει την ακτή. 

Το DHA δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με πρόσφυγες που μετακινούνται με τα πόδια στα σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας στον Έβρο, λέγοντας ότι κατευθύνονται στην Ελλάδα.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο, περίπου 300 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, περπάτησαν μέχρι τα σύνορα για να μπουν στη χώρα μας. 

Τι δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters που προκάλεσε το μεταναστευτικό κύμα σήμερα

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι «η Τουρκία δε θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή της Ιντλίμπ». 

«Τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, μετά την έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη που έκανε στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία έγινε μετά την επίθεση του συριακού καθεστώτος από αέρος στην Ιντλίμπ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών», αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters. 

Ιντλίμπ: 33 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες- Αντεπίθεση στο καθεστώς Άσαντ

 Εκπρόσωπος του AKP: «Η μεταναστευτική πολιτική της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει»

Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του AKP διέψευσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η Τουρκία έχει επιλέξει να «ανοίξει τα σύνορά της» ώστε να περάσουν Σύροι πρόσφυγες στην Ευρώπη. 

«Η μεταναστευτική πολιτική της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει», είπε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος η χώρα να μην μπορεί να συγκρατήσει νέα κύματα προσφύγων από την Ιντλίμπ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top