Ιντλίμπ: 33 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες- Αντεπίθεση στο καθεστώς Άσαντ

Τούρκος αντιπρόεδρος: «Οι δυνάμεις του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα»

Συνολικά 33 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επίθεση στο Ίντλιμπ του καθεστώτος Άσαντ, ανακοίνωσε ο νομάρχης της Αντιόχειας Ραχμί Ντογάν ενώ χθες το βράδυ στο προεδρικό στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι αποφασίστηκε να απαντήσουν στο καθεστώς Άσαντ. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι το καθεστώς Άσαντ «θα το πληρώσει ακριβά».

Συρία: Τουρκικό τανκ κυνηγά άρμα του Άσαντ

Η πρώτη ανακοίνωση από τον νομάρχη Αντιόχειας είχε γίνει χθες το βράδυ ενώ βρισκόταν η έκτακτη σύνοδος στο προεδρικό. Ο νομάρχης ανακοίνωσε αρχικά 9 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, στη δεύτερη ανακοίνωσή του είπε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22 και τώρα τα ξημερώματα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 33. Πρόσθεσε ότι οι τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι 32 και δεν κινδυνεύει κανείς. 

Κομβόι προς τα συρο-τουρκικά σύνορα πιθανόν να καταλήξει στα ελληνικά νησιά

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και στη συνέχεια οι αρχηγοί ξηράς και αεροπορίας επισκέφθηκαν τους τραυματίες. 

Μετά την δύο ωρών έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό, ο Φαχρετίν Αλτούν ανακοίνωσε γραπτώς ότι αποφασίστηκε να απαντήσουν στο παράνομο καθεστώς Άσαντ, όπως το χαρακτήρισε. «Σε αυτό το πλαίσιο οι αεροπορικές μας δυνάμεις και οι δυνάμεις ξηράς μας έχουν ξεκινήσει να χτυπούν όλους τους γνωστούς στόχους του καθεστώτος (Άσαντ) και συνεχίζουν να τους χτυπούν», αναφέρει ο Φαχρετίν Αλτούν, προσθέτοντας ότι το αίμα των στρατιωτών τους δε θα μείνει εκεί και πως οι δραστηριότητές τους θα συνεχιστούν μέχρι να κοπούν τα χέρια αυτών που τα άπλωσαν στην τουρκική σημαία.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε από την πλευρά του πως «ο αρχηγός του κράτους τρομοκρατίας Άσαντ, ο οποίος θα περάσει στην ιστορία ως εγκληματίας πολέμου και οι δυνάμεις του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top