Κομβόι προς τα συρο-τουρκικά σύνορα πιθανόν να καταλήξει στα ελληνικά νησιά

Σφοδρές οι μάχες στην Ιντλίμπ- Αποτέλεσμα ένα νέο μεταναστευτικό κύμα

Όσο ο Ερντογάν και ο Πούτιν αδυνατούν να τα βρουν για την Ιντλίμπ, τόσο οι μάχες γίνονται πιο σφοδρές. Αποτέλεσμα είναι το νέο μεταναστευτικό κύμα, το οποίο κατευθύνεται στα συρο-τουρκικά σύνορα και πιθανόν να καταλήξει στα ελληνικά νησιά στον δρόμο προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Τουρκία αποσύρει τα στρατεύματα από τον Έβρο

Οι ξεριζωμένοι της Ιντλίμπ αγγίζουν τις 900.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ουρές τα φορτηγά συνωστίζονται με κατεύθυνση τα σύνορα με την Τουρκία εγκαταλείποντας την περιοχή.  Ο στόχος τους είναι να περάσουν στην Τουρκία και από εκεί πολλοί θα φτάσουν στην Ευρώπη, με πρώτο σκαλοπάτι τα ελληνικά νησιά. 

Ερντογάν: «Έτοιμοι να χτυπήσουμε τις δυνάμεις του Άσαντ»

«Eίναι βασικό ζητούμενο της χώρας μας να καθιερωθεί ένας μηχανισμός επιστροφών πανευρωπαϊκός. Να χρησιμοποιούμε όλες οι χώρες κράτη μέλη της ΕΕ τις ιδιαίτερες διμερείς σχέσεις που έχουμε με όλα τα υπόλοιπα κράτη στον κόσμο ώστε να επιτυγχάνουμε ενιαίες ευρωπαϊκές επιστροφές» σημειώνει ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

Παιδιά βουτηγμένα στις λάσπες, με βλέμμα απλανές. Έχουν γνωρίσει μόνο τον πόλεμο και την προσφυγιά. Οι γονείς τους φορτώνουν όσα από τα υπάρχοντά τους μπορούν και αναζητούν νέα πατρίδα. Ο πρόεδρος Άσαντ ετοιμάζεται για το τελικό ξεκαθάρισμα στο Χαλέπι.

«Δεν πρέπει να ξεκουραζόμαστε, αλλά να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τις επερχόμενες μάχες και για τη μάχη της απελευθέρωσης του Χαλεπίου, παρά τον βουβό ήχο που έρχεται από τα βόρεια (Τουρκία)» λέει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Λόγια κενά στα αυτιά αυτής της μητέρας που έχασε το παιδί της από το κρύο και ξεσπά στην κάμερα του CNN. «Τάισα το μωρό μου και πήγαν για ύπνο. Στις 6.37 τα παιδιά με ξύπνησαν με ουρλιαχτά. Το άγγιξα (το μωρό) και ήταν παγωμένο. Ο γιατρός μου είπε ότι πέθανε από το κρύο»

Ερντογάν- Άσαντ- Πούτιν: Συνεχίζουν τα παιχνίδια κυριαρχίας 

Όσο ο Άσαντ δείχνει τον Ερντογάν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ, τόσο εκείνος προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με τον Πούτιν.  Μέχρι τότε τουρκικά τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις αναπτύσσονται στα παρατηρητήρια που έχουν στηθεί στη ζώνη αποκλιμάκωσης με την Άγκυρα να συνεχίζει την επεκτατική πολιτική. 

Στο μέτωπο της Λιβύης ο Ερντογάν έχει απέναντί του τον Χαφτάρ. Ο εθνικός λιβυκός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε τουρκικό πλοίο με πυρομαχικά στο λιμάνι της Τρίπολης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top