Ερντογάν: «Έτοιμοι να χτυπήσουμε τις δυνάμεις του Άσαντ»

Μαίνονται οι μάχες σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Ο στρατός του Άσαντ συνεχίζει να προελαύνει στη Συρία καταλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά. Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα απαντήσει με κάθε τρόπο εάν πάθουν οτιδήποτε οι Τούρκοι στρατιώτες.

Αντίδραση Ερντογάν: «Πολύ ατυχής η δήλωση Ακιντζί»

«Σε περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στους στρατιώτες μας στα φυλάκια μας ή οπουδήποτε αλλού τότε θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος και εκτός του Ιντλίμπ αλλά και των συνόρων της συμφωνίας του Σότσι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συρία: Μαίνονται οι μάχες σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Oι μάχες μαίνονται στις περιοχές γύρω από το Ιντλίμπ. Ο συριακός στρατός προχωρα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και σε επιχειρήσεις από εδάφους και καταλαμβάνει την περιοχή Καν αλ Ασάλ, στο Χαλέπι. Ήταν στα χέρια των ανταρτών από το 2013. 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποίησε ότι η ανάφλεξη θα δημιουργήσει νέα μεταναστευτικά κύματα, αλλά και τζιχαντιστές έτοιμους για όλα.

Ερντογάν σε Άσαντ: «Φύγετε από την Ιντλίμπ αλλιώς θα σας διώξω με τη βία»

«Οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους προσπαθούν να κάνουν διάφορα από την απόγνωση και αυτό γίνεται πιο δυνατό χαρτί στα χέρια των ακραίων. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στρώνει το δρόμο προς τη ριζοσπαστικοποίηση» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Φίλης: «Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τη δέσμευση για αφοπλισμό των τζιχαντιστών»

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του ΙΔΙΣ, Κωνσταντίνο Φίλη, «η Tουρκία ελέγχεται για το γεγονός ότι ενώ ανέλαβε σχετική δέσμευση δεν έχει υλοποιήσει τον αφοπλισμό των τζιχαντιστών στην περιοχή της Ιντλίμπ».

«Αντιθέτως χρησιμοποίησε έναν αριθμό αυτών για να τους στείλει στη Λιβύη κάτι που πυροδότησε τρόπον τινά και τις εξελίξεις στη Συρία. Ο μεγάλος φόβος και της Τουρκίας και της διοεθνούς κοινότητας είναι πράγματι το γεγονός ότι έχουμε σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες να βρίσκονται σε αντιμαχόμενα πυρά» συνέχισε ο ίδιος. 

Ερντογάν: «Η ασφάλεια στη Μεσόγειο περνάει από την επιτυχία μας στη Λιβύη»

«Η ασφάλεια των ακτών μας στη Μεσόγειο περνάει από την επιτυχία του αγώνα μας στη Λιβύη» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν συμφώνησαν να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την εκεχειρία, η οποία δε φαίνεται να είναι εφικτή. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top