Αντίδραση Ερντογάν: «Πολύ ατυχής η δήλωση Ακιντζί»

Τι είχε πει σε συνέντευξή του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τις δηλώσεις του Ερντογάν.
«Πολύ ατυχή δήλωση» φέρεται να χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακιντζί ανέφερε σε συνέντευξή του στην Guardian πως χρειάζεται άμεσα μία συμφωνία για το Κυπριακό, αλλιώς η Βόρεια Κύπρος κινδυνεύει να γίνει… τουρκική επαρχία.

Κυπριακό: Οργισμένη απάντηση Τσαβούσογλου σε Ακιντζί

Πηγές της εφημερίδας «Milliyet» αναφέρουν ότι κατά την ενημέρωση που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του είπε ότι «αυτή η κίνηση (Ακιντζί) προσβάλλει τους αγώνες των πρώην προέδρων, Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσιούκ».

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί «συνάντηση στρογγυλής τραπέζης», την οποία διοργανώνει η Ένωση Δικηγόρων Τουρκίας, στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων, πόλη-φάντασμα στο νότιο τμήμα της Κυπριακής πόλης της Αμμόχωστου. Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, στην ολοήμερη συνάντηση θα ληφθούν «νομικές και πολιτικές αποφάσεις», οι οποίες θα ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη. 

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, και ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλαχμίτ Γκιουλ. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο πρωθυπουργός των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι, καθηγητές διεθνούς δικαίου, πρώην Πρέσβεις, εκπρόσωποι τουριστικών οργανώσεων και εκπρόσωποι τουριστικών επιμελητηρίων.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που πραγματοποιείται συνάντηση στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων σε υψηλό επίπεδο.

Με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top