Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

«Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα νησιά»

Τον Έλληνα ομόλογό του θα καλέσει σήμερα πιθανότατα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, για να τον ευχαριστήσει επειδή φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί και στα Ίμια και στα άλλα νησιά. 

«Φέτος, δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια, διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δε θα κάνουμε ούτε και εμείς», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τουρκία: Ο Πούτιν γύρισε την πλάτη στον Ερντογάν

Όσον αφορά τον Ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό και το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ήταν ανήθικο αυτό που έπραξε αλλά δεν πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος για τη συζήτηση αυτού του θέματος, καθώς ήταν μια προσωπική πράξη και δεν αφορούσε την Ελλάδα.

Ερντογάν: «Ελληνοκυπριακό λόμπι αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μου»

«Εμείς δεν κάνουμε τέτοιες ανηθικότητες, ατιμίες. Εμείς δεν πάμε να σκίσουμε τη σημαία μας χώρας, ενός λαού. Την απάντησή μας τη δίνουμε πολύ διαφορετικά. Την δίνουμε στην πολιτική, στον στρατιωτικό αγώνα, στην οικονομία, στο εμπόριο, στον τουρισμό, αλλά πάνω από όλα φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ρεπορτάζ: Άννα Ανδρέου

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top