Ερντογάν: «Ελληνοκυπριακό λόμπι αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μου»

Ελλάδα και ΗΠΑ χτίζουν κοινά συμφέροντα

O νεο-οθωμανισμός του Ερντογάν καταστρέφεται κομμάτι κομμάτι, την ώρα που Ελλάδα και ΗΠΑ χτίζουν κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Στο κυνήγι του Σουλτάνου και οι Γάλλοι, που τον έπιασαν «στα πράσα» να εξοπλίζει κρυφά τον Σάρατζ. 

Τουρκία: Η Γαλλία κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από το 2011

Ο Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας τα νέο-οθωμανικά του σχέδια για την Μεσόγειο να καταρρέουν, κατηγορεί το ελληνοκυπριακό λόμπι. 

«Απέναντί μας βρίσκεται ένας τεράστιος μηχανισμός που προσπαθεί με τρόπους, που σου σηκώνεται η τρίχα, να αμαυρώσει την Τουρκία και το τουρκικό έθνος με ψεύτικη και λάθος πληροφόρηση. Αυτό κάνει το αρμενικό λόμπι και το ελληνοκυπριακό λόμπι», δήλωσε ο Σουλτάνος .

Προπαγάνδα Ερντογάν με νέο σήριαλ

Εγκρίθηκε με 175 ψήφους η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ πέρασε από την Βουλή και ενισχύει τη αμερικανική παρουσία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, όπου αποτελεί τον βασικό κόμβο ανεφοδιασμού των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. 

Αποκάλυψη Star: Η μυστική αποστολή ελληνικού F16 με «στόχο» το Ορούτς Ρέις

«Αυτό το οποίο έχουμε εξασφαλίσει είναι: Ξεκάθαρες δηλώσεις από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών. Αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Μητσοτάκης στην κοπή πίτας της ΝΔ: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και τον ξεπερνάμε

Ο Μάικ Πομπέο για την κύρωση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

«Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω στην ισχυρή εταιρική μας σχέση και να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πομπέο - Πάιατ: «Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ»

Το «Σαρλ ντε Γκωλ»… τσάκωσε τους Τούρκους στη Λιβύη 

Σταθερότητα επιθυμούν και οι Γάλλοι που «ξεγύμνωσαν» τον Ερντογάν στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Οι Τούρκοι πιάστηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

Ο Ερντογάν στέλνει πολεμικό υλικό στον Σάρατζ 

Στα πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνδρες του Χαφτάρ, φαίνονται  τα τουρκικά τεθωρακισμένα μέσα στο γκαράζ πλοίου που τα μεταφέρει στην Τρίπολη, ενώ σε άλλο βίντεο, φάλαγγα τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων μεταφέρουν πολεμικό εξοπλισμό στην Λιβύη.

«Τα αιματοβαμμένα χέρια να μην μιλούν για την χώρα μου»

Προκλητικός για ακόμη εμφανίζεται για μια ακόμα φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός όσν αφορά το θέμα της Λιβύης, καθώς ισχυρίζεται ότι «Στο θέμα της Λιβύης κανείς και ιδιαίτερα αυτοί που στηρίζουν τους βαρόνους του πολέμου με τα αιματοβαμμένα χέρια δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία».

Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες πώς οι μισθοφόροι του Ερντογάν και τα παλικάρια του Σάρατζ κακομεταχειρίζονται τον άμαχο πληθυσμό και συγκεκριμένα τις γυναίκες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top