Αποκάλυψη: Η μυστική αποστολή ελληνικού F-16 στο Ορούτς Ρέις

Οι κρίσιμες πληροφορίες από τη φωτογράφιση του τουρκικού ερευνητικού

Τη μυστική αποστολή ενός ελληνικού F16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις αποκάλυψε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  o αμυντικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο.  

To ελληνικό F16 απογειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί από τη βάση της Αεροπορίας στον Άραξο, εφοδιασμένο με το ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης και έφτασε λίγο πριν τις 9.10 π.μ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από τον αέρα και από απόσταση το ερευνητικό σκάφος.  

Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και κατά επέκταση και η ελληνική κυβέρνηση είχαν πλήρη εικόνα από το πρωί για το γεγονός ότι από το Ορούτς Ρέιτς υπήρχαν απλωμένα καλώδια (τα οποία κατά μία εκδοχή δεν πρόλαβε να τα μαζέψει όταν αναχώρησε εσπευσμένα και λόγω κακοκαιρίας από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στην οποία πραγματοποιούσε έρευνες. 

Απομακρύνθηκε το τουρκικό ερευνητικό που ήταν εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Το γεγονός πάντως ότι υπήρχαν απλωμένα καλώδια δε συνεπάγεται ότι πραγματοποιούσε και υποθαλάσσιες έρευνες, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο και το οποίο παραμένει άγνωστο.  

Το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο επισκέφθηκαν το Μαξίμου όπου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το όλο περιστατικό και για την πορεία  εξόδου του τουρκικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Ορούτς Ρέις: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Προς αποκλιμάκωση μετά τον συναγερμό

Χαρακτηριστικές της σημερινής έντασης ήταν και οι δύο σκληρές αερομαχίες που σημειώθηκαν  ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά F16 στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.         
 

Δείτε στο video τι μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top