Ορούτς Ρέις: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Προς αποκλιμάκωση μετά τον συναγερμό

Πορεία εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας για το τουρκικό ερευνητικό

Αλλαγή πορείας για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» το οποίο κινείται πλέον ανατολικά, όπως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Άμυνας, με κατεύθυνση προς την Τουρκία και εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα  ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός  Κωνσταντίνος Φλώρος, για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του ερευνητικού Ορούτς Ρέις εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Απομακρύνθηκε το τουρκικό ερευνητικό που ήταν εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Εφόσον η πορεία αυτή τηρηθεί και δεν υπάρξουν «εκπλήξεις» αναμένεται να οδηγήσει οριστικά σε αποκλιμάκωση, ύστερα  από τον συναγερμό που προκάλεσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρα μας, όπως επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών η πορεία του ερευνητικού σκάφους δυτικότερα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, από την περιοχή στην οποία βρισκόταν (στα τεμάχια 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ). 

Το Ορούτς Ρέις πλέει με τη συνοδεία φρεγάτας στην Ανατολική Μεσόγειο

Την πορεία του τουρκικού σκάφους επιτηρεί  η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν και άλλα πλοία του Στόλου.   

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει νωρίτερα στον Alpha 989 ότι το πλοίο δε συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες και  ότι το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής, ενώ έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top