Το Ορούτς Ρέις πλέει με τη συνοδεία φρεγάτας στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι προκλητικοί τουρκικοί σχεδιασμοί εντείνονται

Η Τουρκία επιμένει στον προκλητικό της σχεδιασμό και ήδη το τέταρτο ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλέει με τη συνοδεία φρεγάτας προς την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν την ίδια ώρα φαίνεται ότι σκέπτεται και την αγορά ρωσικών μαχητικών από τη Μόσχα.

Το Ορούτς Ρέις είναι το τέταρτο τουρκικό ερευνητικό σκάφος που πλέει από την Κωνσταντινούπολη για να αγκυροβολήσει σε τουρκικό λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου με στόχο να συμμετάσχει στις παράνομες έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το ερευνητικό σκάφος συνοδεύει τουρκική φρεγάτα. Οι προκλητικοί τουρκικοί σχεδιασμοί εντείνονται, όπως φάνηκε από τη συνάντηση Πούτιν Ερντογάν στη Μόσχα.

Ταγίπ Ερντογάν: -Θα πληρώσεις για μένα;
Βλαντιμίρ Πούτιν: -Ναι, θα πληρώσω είσαι ο καλεσμένος μου

Ο διάλογος είναι για ένα παγωτό χωνάκι...

Όμως, σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, κάτι παρόμοιο ειπώθηκε όταν ο Πούτιν έδειχνε με καμάρι στον Τούρκο πρόεδρο το νέο επίτευγμα της ρωσικής αεροναυπηγικής. Το υπερσύγχρονο Σουχόι 57

Ο Ερτνογάν ρώτησε αν αυτό πωλείται για να του απαντήσει θετικά ο Ρώσος οικοδεσπότης του.

 «Αυτά δε δείχνουν μόνον τις δυνατότητες της Ρωσίας στο πεδίο της αεροναυπηγικής και του διαστήματος αλλά δείχνουν και τις δυνατότητες της διμερούς μας συνεργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν από τη μεριά του δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που σήμερα είχα την τύχη να δω τις μηχανές που παράγονται εδώ για πολιτικά αλλά και μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα». 

Ο Ερντογάν φανέρωσε και άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως την πρόθεσή του να στείλει κοσμοναύτη στο διάστημα. Τουλάχιστον αυτό άφησαν να εννοηθεί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά από διάλογο που είχε με Ρώσους κοσμοναύτες.

55 παραβιάσεις, 19 εμπλοκές στο Αιγαίο

Κι ενώ συνεχίζεται η παράδοση στην Άγκυρα των S400 σωρεία παραβιάσεων σημειώθηκε στο Αιγαίο κοντά στο Καστελόριζο, 55 συνολικά, καθώς και 19 εμπλοκές μαχητικών αεροσκαφών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top