Τουρκία: Ο Πούτιν γύρισε την πλάτη στον Ερντογάν

Ο Σουτάνος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες στο Ιντλίμπ

Την ώρα που υπάρχει αναβρασμός, μετά τα άγρια επεισόδια στη Μόρια, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείεται να πλημμυρίσει και πάλι τα νησιά του Αιγαίου με μετανάστες. Οι άμαχοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις Τούρκων - Σύρων στο Ιντλίμπ.

«Τα γύρισε» ο Ερντογάν: Ζητά τώρα ανακωχή στη Λιβύη!

Ο Ερντογάν παρουσιάζεται ως «σωτήρας» των χιλιάδων μεταναστών που έχουν «στοιβαχθεί» στα ελληνοτουρκικά σύνορα και εκμεταλλεύεται την «Οδύσσειά» τους για να πάρει όλα όσα του είχε υποσχεθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος πίστευε ότι θέμα της Συρίας είχε τελειώσει με την πλευρά του κερδισμένη, δεν περίμενε να βρει μπροστά του τη «ρωσική αρκούδα», όπως εξηγεί στο Star ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Ερντογάν για Συρία: «Τελευταία μέρα για να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα κύματα των προσφύγων και όταν έρθει η στιγμή θα τους κατευθύνει εκ νέου προς την Ελλάδα».

Στο έλεος του Ερντογάν το Ιντλίμπ

Ο Ερντογάν σφυροκοπά με βομβαρδισμούς την πόλη του Ιντλίμπ, αφού μετά τους Κούρδους θέλει να καθαρίσει την περιοχή και από τους άντρες του Άσαντ.

Ασταμάτητος ο Ερντογάν: Προανήγγειλε γεωτρήσεις σε Κρήτη και Καστελόριζο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Cumhuriyet”, η επίθεση του πυροβολικού της Συρίας με οκτώ νεκρούς, έγινε μετά τις αλληλοκατηγορίες Άγκυρας και Μόσχας ότι δεν εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις τους στο Ιντλίμπ.

«Παράνομη η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία»

Ο Ερντογάν θεωρεί παράνομη την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι μέσα στη λίστα με τα νέο-οθωμανικά του σχέδια. Εκεί υπάρχουν χιλιάδες Τάταροι, πειθήνια όργανα του σουλτάνου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top