Ερντογάν σε Άσαντ: «Φύγετε από την Ιντλίμπ αλλιώς θα σας διώξω με τη βία»

Η τύχη της Συρίας είναι στα χέρια της Μόσχας

Λιοντάρι στο εσωτερικό και γατούλα στο εξωτερικό αποκαλούν πλέον τον Ερντογάν εντός Τουρκίας. Αφορμή η κόντρα του Σουλτάνου με τον Πούτιν για τη Συρία, εξαιτίας της οποίας ο Τούρκος Πρόεδρος αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση.

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

Τελεσίγραφο στον Άσαντ έστειλε ο Ερντογάν για την πόλη Ιντλίμπ. Αν δεν φύγουν οι άντρες του από την περιοχή, θα τους βγάλει με τη  βία. «Αν το καθεστώς (Άσαντ ) δεν αποσυρθεί μέσα στον Φεβρουάριο η Τουρκία θα πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά προσωπικά. Η περιοχή πρέπει να καθαριστεί από τους τρομοκράτες και να μείνει η Συρία στους ανθρώπους της» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τουρκία: Ο Πούτιν γύρισε την πλάτη στον Ερντογάν

Συρία: Ο Άσαντ μπήκε στο Χαλέπι

Την ίδια ώρα, ο Σύρος Πρόεδρος σημειώνει μία νίκη 32 χιλιόμετρα πιο ανατολικά μπαίνοντας θριαμβευτής στο Χαλέπι. Αυτή τη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει να κάνει με τους αντάρτες  Κούρδους , αλλά με το συριακό καθεστώς και τη ρωσική αρκούδα. Δύο σύμμαχοι που δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν την περιοχή, όπως του εξήγησε στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Η τύχη της Συρίας είναι στα χέρια της Μόσχας. Ο Ερντογάν έχει περιορισμένο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι, καθώς δεν μπορεί να ρισκάρει τις στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία όπως το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας, τον αγωγό Turkish Stream, τους περιβόητους  S400 αλλά και τα ρούβλια που φέρνουν οι Ρώσοι τουρίστες. Γι’ αυτό και στο εσωτερικό του, τον θεωρούν μαριονέτα του Πούτιν. 

«Σταματήστε πλέον να είστε στο εσωτερικό λιοντάρι και στο εξωτερικό γατάκι» σημείωσε  η Μεράλ Ακσενέρ, Πρόεδρος Καλού Κόμματος.

SOS εκπέμπει το Ιντλίμπ

Οι πραγματικοί χαμένοι όμως είναι οι άμαχοι. Εδώ και μέρες χιλιάδες Σύροι, αφημένοι στην τύχη τους, στέκουν καρτερικά στα τουρκοσυριακά σύνορα ελπίζοντας να γραφτεί ένα καλό τέλος στην οδύσσειά τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top