Ωρωπός: Άφησαν δεξαμενές με πιθανόν επικίνδυνο υγρό κοντά στον Ασωπό ποταμό

Έχουν ήδη σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Επικίνδυνο υλικό, για το οποίο υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είναι τοξικό, άφησαν άγνωστοι σε κατοικημένη περιοχή στις εκβολές του Ασωπού ποταμού (διατρέχει τα σύνορα των νομών Βοιωτίας και Αττικής), σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στις εικόνες του Star βλέπετε τις δεξαμενές που αφήσαν άγνωστοι προχθές το βράδυ, στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου στον Ωρωπό, δίπλα ακριβώς από τον υγροβιότοπο του Ασωπού.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή σε μια μεγάλη απόσταση και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει.

«Πρόκειται για έξι μεγάλες δεξαμενές, που αν κρίνουμε από τις ετικέτες ίσως και να περιέχουν ένα υγρό που περιέχει άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, Νίκος Δήμας.

Μια από τις δεξαμενές παρουσιάζει διαρροή. Το υγρό αυτό θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και τοξικό και πρωταρχικός σκοπός είναι να προστατευθούν οι κάτοικοι από την επαφή. Έχουν ήδη σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε οι επιστήμονες που βρέθηκαν στην περιοχή, το προϊόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό του δέρματος αν έρθει σε επαφή, ενώ ακόμα πιο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις σε άτομα που πάσχουν από πάσης μορφής αλλεργίες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top