Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη στη Μυτιλήνη για τη νέα κλειστή δομή

Λήγει η προθεσμία γοα τιος εναλλακτικές τοποθεσίες

Λήγει αύριο η προθεσμία που έχει θέσει ο υπουργός Μετανάστευσης στους φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, να του προτείνουν εναλλακτικές τοποθεσίες για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών. Αυτή την ώρα διεξάγεται σύσκεψη στη Μυτιλήνη, που έχει συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. 

Κομοτηνή: Συνελήφθησαν τρεις Σύροι για κατοχή βαρύ οπλισμού

Συνολικά 306 αλλοδαποί περισυνελέγησαν από άνδρες του Λιμενικού, εκ των οποίων 34 στην Αλεξανδρούπολη, 43 στη Λέσβο, 40 στη Χίο, 154 στη Σάμο και 35 στην Κω.  

Προσφυγικό: Ελεύθεροι 750 μετανάστες χωρίς άσυλο

Κρίσιμη σύσκεψη στη Μυτιλήνη για την κλειστή δομή 

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Κάτοικοι του Μανταμάδου, όπου προγραμματίζεται η κατασκευή της νέας κλειστής δομής, μιλώντας στο διαδικτυακό σάιτ «στο Νησί», δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν νέα Μόρια. 

Λέσβος: Κλείνουν με σωσίβια και φουσκωτά τον δρόμο για τη νέα δομή

Στο Βερολίνο ο Μηταράκης - περιμένει τους φορείς 

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ενημερώνει αυτή την ώρα στο Βερολίνο το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ενόψει της γερμανικής πρωτοβουλίας για αποφόρτιση των χωρών πρώτης υποδοχής, δηλαδή κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας. Ενώ περιμένει μέχρι αύριο, τυχόν προτάσεις των τοπικών αρχών να του υποδείξουν εναλλακτικές τοποθεσίες για την κατασκευή hot spot.  

«Παγώνουν» για μία εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά

Ένοπλοι θα είναι οι νέοι συνοριοφύλακες της FRONTEX 

Η κυβέρνηση για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, προσδοκά πάντως και στην ενίσχυση της παρουσίας της ΦΡΟΝΤΕΞ, κι αναμένει την υλοποίηση του αιτήματός της για αύξηση της δύναμής της κατά 400 έμπειρους αξιωματούχους.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής δύναμης Φαμπρίς Λεζερί, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Τσάϊτ», αποκάλυψε πως κάποιοι από τους συνοριοφύλακες θα είναι οπλισμένοι, παρότι σημείωσε πως μέχρι τώρα ουδείς από το προσωπικό της ΦΡΟΝΤΕΞ έχει πυροβολήσει. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top