Προσφυγικό: Ελεύθεροι 750 μετανάστες χωρίς άσυλο

Αντιστέκονται σθεναρά στις κλειστές δομές στο Μανταμάδο

Ελεύθεροι κυκλοφορούν στα νησιά περίπου 750 μετανάστες, οι οποίοι δε δικαιούνται άσυλο και οι αρχές δε μπορούν να τους εντοπίσουν. Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι στο Μανταμάδο της Λέσβου εμφανίζονται αμετακίνητοι στη δημιουργία του κλειστού κέντρου.

Κως: Μαζεύουν υπογραφές κατά του νέου hot spot οι κάτοικοι

Αλαλλούμ επικρατεί από τις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη στον Άλφα και την εκπομπή του Τάκη Χατζή, ότι μόνο τον Ιανουάριο από τους 1150 μετανάστες που δε δικαιούνται άσυλο και πρέπει να απελαθούν μόνο οι 360 έχουν εντοπιστεί από τις αρχές. Οι υπόλοιποι έχουν σκορπιστεί στα hot spots, τα διαμερίσματα και την νησιωτική ύπαιθρο.  

Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς έχουν καταφέρει να περάσουν στην ενδοχώρα.

«Παγώνουν» για μία εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά

Αντιστέκονται σθεναρά στο Μανταμάδο της Λέσβου

Ο Μανταμάδος της Λέσβου ακόμα αντιστέκεται στα κλειστά κέντρα. Πρόκειται για  μια περιοχή με 3000 κάτοικους, κοντά στην τουριστική παραλία χρυσή άμμος και πιστεύουν ότι το κλειστό κέντρο θα τους μετατρέψει σε δεύτερη Μόρια.

Λέσβος: Κλείνουν με σωσίβια και φουσκωτά τον δρόμο για τη νέα δομή

Οι νέες δομές στο Αιγαίο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ο γόρδιος δεσμός θα λυθεί μόλις η περιφέρεια προτείνει στο υπουργείο εναλλακτικό σημείο για το hot spot.

Στη Χίο η νέα δομή θα γίνει στη λεγόμενη «Θέση 17», στη Σάμο η νέα δομή κατασκευάζεται ήδη, ενώ στη Λέρο και την Κω θα γίνει επέκταση των υπαρχόντων hot spot. Με τα κλειστά κέντρα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη στο μεταναστευτικό χάος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top