Πάτρα: Ελεύθερος ο 40χρονος για τη δολοφονία στο φανοποιείο

«Δεν είχα άλλο τρόπο να προστατευτώ»

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το χρονικό της υπόθεσης.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 40χρονος φανοποιός που κατηγορείται για τον φόνο του 41χρονου στο Νέο Σούλι, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Πυροβολισμοί στην Πάτρα: Νεκρός ένας άνδρας σε συνεργείο αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τους όρους που του επιβλήθηκαν, την 1η και 16 κάθε μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ το Συμβούλιο συντάχθηκε με την πρόταση του Ανακριτή.

Όλοι περίμεναν με αγωνία την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, μετά τη διχογνωμία Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Δολοφονία στην Πάτρα: «Με κυνηγούσε με το όπλο στον χώρο. Έπρεπε να αμυνθώ»

Την περασμένη Πέμπτη ο 40χρονος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή αφού του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ανακρίτρια εκτίμησε πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, η εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του και έτσι την τελική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μέχρι τότε όμως, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ του επιβλήθηκαν και άλλοι περιοριοριστικοί όροι.

Πάτρα:«Φοβόταν για τα παιδιά του» λέει ξάδελφος του κατηγορούμενου στο Star

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου, όταν ο δράστης ειδοποιήθηκε πως κάποιος είχε διαρρήξει το φανοποιείο του. Ο συναγερμός άρχισε να χτυπά και ο ιδιοκτήτης, φτάνοντας στο χώρο, αντίκρυσε το θύμα που κρατούσε μια καραμπίνα και ένα κλαδευτήρι.

«Με πυροβόλησε. Δεν είχα άλλο τρόπο να προστατευτώ. Έπρεπε να τον κάνω να απομακρυνθεί. Τότε του έριξα. Ζητάω συγγνώμη για τον θανάσιμο τραυματισμό», είχε δηλώσει μετανιωμένος ο δράστης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Η μια από τις σφαίρες που έριξε ο δράστης βρήκε το θύμα στην καρδιά και εντοπίστηκε νεκρός από τον πατέρα του λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο του φόνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top