Ίμβρος: Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις

Η γευστική μνήμη και ιστορία του νησιού

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Χρήστου Κανελλόπουλου για την παρουσίαση του βιβλίου «Ίμβρος: Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις»

Οι Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα και αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις και τις ιδιαίτερες γεύσεις που τους χαρακτηρίζουν.

Οικουμενικός πατριάρχης: «Να σκέπτεσθε και να επισκέπτεσθε την Ίμβρον»

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Οικουμενικού Θρόνου, υπέρτιμος και έξαρχος Λυκίας, κ. Χρυσόστομος, παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Ίμβρος: Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις», που εκδόθηκε από το Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών. Στο βιβλίο αποτυπώνονται τουλάχιστον 200 συνταγές από το νησί.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθη ο υπέρτιμος και έξαρχος Λυκίας, κ. Χρυσόστομος.

Η ιδέα για τη δημιουργία του λευκώματος γεννήθηκε από την επιθυμία των κατοίκων της Ίμβρου να προβάλλουν τη γευστική μνήμη και ιστορία του τόπου τους, μνήμη που διαμορφώθηκε στο πέρασμα της ιστορίας του νησιού.

Η ζεματιστή είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της Ίμβρου που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση

«Αυτό το βιβλίο είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική, ψυχική διαδρομή, γιατί χωρίς τα έθιμα, τα ήθη και τις παραδόσεις δεν μπορεί να κρατηθεί το γένος», δήλωσε η κ. Δέσποινα Πορτοκάλη που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι παραδοσιακοί χοροί της Ίμβρου.

Τέλος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά ιμβριώτικα φαγητά, ενώ δεν έλειψαν οι παραδοσιακοί χοροί του νησιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top