Έκρηξη Αγία Βαρβάρα: «Ήταν απειλητικό μήνυμα. Με παρακολούθησαν»

Τι λέει ο εκδότης Νίκος Καραμανλής για την επίθεση που δέχτηκε

Ο εκδότης της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Νίκος Καραμανλής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την βομβιστική επίθεση που έγινε στο αμάξι του χθες βράδυ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί απειλητικό μήνυμα.

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο εκδότη εφημερίδας

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Καραμανλής είχε βγει με φίλους του σε εστιατόριο στην Αγίας Βαρβάρα. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Αγίας βαρβάρας και Βύρωνος και μπήκε στο εστιατόριο για να απολαύσει το δείπνο του. Ξαφνικά ακούστηκε η έκρηξη και όλοι βγήκαν στον δρόμο να δουν τι είχε συμβεί. Το αυτοκίνητο του εκδότη του «Παρασκηνίου» είχε τυλιχθεί στις φλόγες. 

«Ακούστηκαν τρεις με τέσσερις εκρήξεις. Αυτόπτης μάρτυρας είδε δυο σε μηχανή, πέταξαν μέσα μπιτόνια βόμβες και όταν πήγε να φωνάξει της είπαν θα σε πυροβολήσω», είπε ο εκδότης στο Star. 

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο αυτοκίνητο του εκδότη στην Αγία Βαρβάρα

Ο ένας από τους δυο δράστες κατέβηκε από τη μηχανή, έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου και το περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό. Ο εκδότης θεωρεί ότι τον παρακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή.

«Προφανώς παρακολουθήσαν τις κινήσεις, που θα πάμε, τους βόλεψε και το σημείο που δεν ήταν κεντρικό…  Αν δεν με προστατέψει η πολιτεία θα πάρω αστυνομικούς προσωπικούς», αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής. 

Ο εκδότης είχει πέσει ξανά θύμα κακοποιών το 2017, όταν άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Η ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζει αν η επίθεση σχετίζεται με υποθέσεις που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα του εκδότη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top