Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο αυτοκίνητο του εκδότη στην Αγία Βαρβάρα

Ακούστηκε εκκωφαντική έκρηξη και πετάχτηκαν όλοι έξω

Η στιγμή της έκρηξης στο αυτοκίνητο του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο», Νίκου Καραμανλή καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο εκδότη εφημερίδας

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Έγκυρη και Αξιοπρεπής Ενημέρωση», ακούγεται η εκκωφαντική έκρηξη του τεπόζιτου του αυτοκινήτου και διακρίνεται ξεκάθαρα η λευκή τζάγκουαρ του εκδότη να γίνεται παρανάλωμα του πυρός. 

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Καραμανλής είχε βγει με φίλους του σε εστιατόριο στην Αγίας Βαρβάρα. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Αγίας βαρβάρας και Βύρωνος και μπήκε στο εστιατόριο για να απολαύσει το δείπνο του. 

Ξαφνικά ακούστηκε η έκρηξη και όλοι βγήκαν στον δρόμο να δουν τι είχε συμβεί. Το αυτοκίνητο του εκδότη του «Παρασκηνίου» είχε τυλιχθεί στις φλόγες. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως μια μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες πλησίασε το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες έσπασαν το αυτοκίνητο και πέταξαν μέσα έναν εκρηκτικό μηχανισμό. 

Ο ίδιος δήλωσε πως κατά καιρούς η εφημερίδα του είχε δεχθεί απειλές, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες. Στο παρελθόν άγνωστοι είχαν πετάξει και πάλι εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο στο σπίτι του. 

«Φαντάζομαι ότι για να γίνουν με τόση αμεσότητα όλα αυτά, προφανώς ήξεραν που είμαστε. Όταν σε παρακολουθούν είσαι ο τελευταίος που το ξέρεις. Είναι η δεύτερη φορά που τη γλιτώσαμε. Ελπίζω να τη γλιτώσω και την τρίτη», είπε στους δημοσιογράφους.

Τότε τοποθετήθηκαν αστυνομικοί φρουροί τόσο στην κατοικία του, όσο και στην εφημερίδα, ενώ είχε και αστυνομικούς συνοδούς. Τον τελευταίο καιρό είχε μόνο έναν αστυνομικό συνοδό, ο οποίος την ώρα της επίθεσης ήταν μαζί του στο εστιατόριο. 

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top