Θεσσαλονίκη: Δύο φορές έβαλαν την 8χρονη να γλείψει τουαλέτα

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την πρωτοφανή υπόθεση bullying

Νέα στοιχεία που προκαλούν ανατριχίλα έρχονται στο φως σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, όταν ένα οχτάχρονο κοριτσάκι εξαναγκάστηκε να γλείψει μια τουαλέτα. 

Bullying στη Θεσσαλονίκη: Ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τουαλέτα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS FM» δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ο ίδιος αποκάλυψε πως το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος και όχι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και ότι η συμπεριφορά των δύο επιβλεπόντων δασκάλων προς το παιδί ήταν απαράδεκτη μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού. 

«Επειδή εσύ έγλειψες σκ@@α εγώ θα χάσω τη θέση μου», φέρεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο να είπαν στο κοριτσάκι, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των γονιών για το τι ακριβώς έγινε. 

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των όσων έγιναν το μεσημέρι της 16ης Ιανουαρίου στο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοημέρου. 

«Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα έκανε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το κοριτσάκι δέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του γεγονότος και πιστεύοντας ότι τελικά δε θα ισχύσει η πρόκληση. 

Όταν όμως έχασε οι συμμαθητές της την οδήγησαν στις τουαλέτες και με την άσκηση βίας την ανάγκασαν να γλείψει την τουαλέτα. Μάλιστα μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της, ενώ τα άλλα παιδιά που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν την «τιμωρία», λέγοντας ότι δεν ισχύει για τους ίδιους. 

Δεν έγινε όμως μόνο μία φορά αυτό το γεγονός. Όταν ξαναέχασε το κοριτσάκι το εξανάγκασαν και πάλι να γλείψει την τουαλέτα. 

Όταν σχόλασε το παιδί, είπε στη μητέρα του ότι επιτέλους το έπαιξαν τα άλλα παιδιά, όμως ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντάς της τι το υποχρέωσαν να κάνει. 

Το παιδί παρακολουθείται από ειδικό ψυχολόγο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει μες στον ύπνο του φωνάζοντας «γιατί εγώ»; Ακόμα μάλιστα δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο. 

Τέλος, όπως είπε, οι γονείς των άλλων παιδιών που εμπλέκονται στο περιστατικό δεν έχουν επικοινωνήσει με τους γονείς του κοριτσιού για να ζητήσουν μία συγγνώμη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top