Κουκάκι: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η αναφορά των αστυνομικών

Ζητούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των συλληφθέντων

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, διαβιβάζεται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, η αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά αυτή σχετίζεται με τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων, στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει την επίμαχη αναφορά αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Κουκάκι: Αυτή είναι η ανήλικη κόρη του γνωστού ηθοποιού

Τι ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Στην αίτηση τους οι συνδικαλιστικοί αστυνομικοί μιλούν για άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση των καταληψιών και ζητούν τη μετατροπή των διώξεων κατά των συλληφθέντων, από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Όπως ανέφεραν, «αποδεικνύεται από τις ληφθείσες φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο αστυνομικοί δέχονταν από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών. Οι ενέργειες αυτές των καταλήψεων αρκετοί εκ των οποίων συνελήφθησαν, ήταν απολύτως συντονισμένες, προσχεδιασμένες και είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν είτε το θάνατο είτε τη βαριά σωματική βλάβη των αστυνομικών».

Αστυνομικοί για Κουκάκι: «Να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακούργημα»

«Αντίδραση» της Ένωσης Δικαστών για το αίτημα των αστυνομικών

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε απαντήσει στις επικρίσεις των αστυνομικών για τους συλληφθέντες στο Κουκάκι, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένωση Δικαστών: Εξωφρενικό να ζητούν πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέα

Η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων είχε επισημάνει ότι οι διώξεις ασκούνται με επιστημονικά κριτήρια και με βάση το αποδεικτικό υλικό και τους κάλεσαν «να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top