Ένωση Δικαστών: Εξωφρενικό να ζητούν πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέα

«Οι διώξεις ασκούνται με επιστημονικά κριτήρια»

έδρα δικαστηρίου

Με ανακοίνωσή της απαντά η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις επικρίσεις των αστυνομικών για τους συλληφθέντες στο Κουκάκι, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Xθες εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπέβαλαν αίτημα - υπόμνημα με το οποίο ζήτησαν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα. 

Αστυνομικοί για Κουκάκι: «Να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακούργημα»

Η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι διώξεις ασκούνται με επιστημονικά κριτήρια και με βάση το αποδεικτικό υλικό. Τους καλούν δε, «να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς».

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένα τόσο από Υπουργούς της Κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. 

Έφθασε μάλιστα Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. 

Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία. Τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν ούτε ενεργούν με βάση την πολιτική συγκυρία και τα κελεύσματα της επικαιρότητας. 

Η κρίση τους για την υπαγωγή μιας πράξης σε συγκεκριμένη νομοτυπική μορφή αδικήματος είναι κρίση επιστημονική βασισμένη σε πορίσματα της νομικής θεωρίας και της νομολογίας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολύ περισσότερο με όρους συναισθηματικούς και άρα αντιεπιστημονικούς. 

Καλούνται άλλη μια φορά να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top