Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία

Οριστικές εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε στο βίντεο την υφυπουργό Παιδείας να εξηγεί τις αλλαγές σχετικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών

Οριστικές εξηγήσεις έδωσε το Υπουργείο Παιδείας για το τι θα ισχύσει ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας, αναφέρει με ανακοίνωσή του.

Το Υπουργείο διευκρίνισε ακόμα ότι αυτό θα αποτυπωθεί κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά, τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Παύει να είναι σχολική αργία

Η σύγχυση είχε δημιουργηθεί την περασμένη εβδομάδα, μετά τη δημοσιοποίηση διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου, όπου αναφερόταν το εξής:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών».

Οι αργίες και τα τριήμερα του 2020 - Πότε πέφτουν

Στη συνέχεια για το ζήτημα είχε τοποθετηθεί και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είχε υποστηρίξει ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δε θα είναι αργία, αλλά δε… θα πραγματοποιούνται μαθήματα.

Τελικά,  η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημοποίησε τα όσα αναφέρονταν στην αρχική διάταξη τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι ανοικτά στις 30 Ιανουαρίου, και ότι με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top