Ηφαιστίωνας: Πού χτυπά η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ξεπέρασαν τα 160 χλμ/ώρα οι άνεμοι στο Αιγαίο - Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Υποχώρηση της κακοκαιρίας θα έχουμε προοδευτικά από σήμερα το βράδυ και μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Μόνο η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και τα νοτιότερα τμήματα θα επηρεαστούν από βροχές και χιονοπτώσεις, σε υψόμετρα άνω των 400 μέτρων.

Λευκά Θεοφάνεια έφερε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» - Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας

Το απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο θα διατηρηθεί, καθώς και την Τρίτη θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με ανέμους 9-10 μποφόρ.

Την Τετάρτη βελτιώνεται ο καιρός και θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, καθώς μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι 9 με 10 μποφόρ. Έτσι, θα γίνουν τα δρομολόγια των πλοίων.

Στα «λευκά» τα βόρεια προάστια της Αττικής – Ισχυρά φαινόμενα σε Κρήτη

Ο Ηφαιστίωνας έδειξε για τα καλά τα δόντια του στην Κρήτη, όπου σημειώθηκαν οι πιο έντονες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά και κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, οι άνεμοι στο Αιγαίο ξεπέρασαν κατά τόπους και τα 160 χιλιόμετρα την ώρα!

Όσον αφορά την Αθήνα, αν και τελικά δε χιόνισε στο κέντρο, το έστρωσε στα βόρεια προάστια της Αττικής, και ιδιαίτερα σε Διόνυσο, Πεντέλη, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Βίλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία διακόπηκε στις εξής περιοχές:

- Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου "Ζυγός", στο ρεύμα προς καζίνο.

- Στην Πεντέλη, επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top