Θεοφάνεια: Ο Αγιασμός των υδάτων σε όλη την Ελλάδα και τα απρόοπτα

Στην Κεφαλονιά ο αέρας έριξε στην άμμο τον ιερέα

Δείτε στο video τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου ΟΥΚάδες βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό 

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων». Κάθε περιοχή τήρησε τα δικά της έθιμα, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Στην Κεφαλονιά ο ιερέας κατέληξε στην άμμο την ώρα που προσπαθούσε να πετάξει τον σταυρό. Το περιστατικό σύμφωνα με το Kefalonia Click έγινε στην περιοχή Σκάλα. 

Σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός: Τι γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια

Την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν τα «αγριεμένα» νερά της θάλασσας, οι μανιασμένοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν τον ιερά με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Οι πιστοί τον βοήθησαν να σηκωθεί και με τη δεύτερη φορά κατάφερε να ρίξει τον σταυρό στα παγωμένα νερά, ο οποίος ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της κακοκαιρίας. Τελικά μπήκε στο νερό και τον έπιασε μία τολμηρή γυναίκα η οποία αψήφησε το κρύο.

Λευκά Θεοφάνεια έφερε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» - Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο: Άφησαν τρία περιστέρια στον ναό

Το έθιμο των περιστεριών αναβίωσε στον Ιερό Ναό Εαυγγελίστριας στο Ναύπλιο. 

Κατά την διάρκεια του αγιασμού, όπως κάθε χρόνο, αφέθηκαν μέσα στον ναό τρία περιστέρια.

Η κίνηση αυτή συμβολίζει τη σκηνή της απτίσεως του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη, στον Ιορδάνη ποταμό, όπως ακριβώς περιγράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια. H τέλεση αγιασμού των υδάτων έγινε σε κολυμπήθρα μέσα στην Εκκλησία. 

Θεοφάνεια στη Χίο: Τρεις τολμηροί βούτηξαν με 0 βαθμούς και 10 μποφόρ

Στη Χίο ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε να ρίξει τον σταυρό στη θάλασσα, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προχωρώντας στον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου.

Στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ, με τον αέρα να παίρνει ράσα και καπέλα. 

Θεοφάνεια στον Πειραιά: ΟΥΚάδες βούτηξαν στο λιμάνι και έπιασαν τον σταυρό

Το politischios αναφέρει πως φέτος τρεις τολμηροί αψήφησαν τους 0 βαθμούς Κελσίου και τα πολλά μποφόρ και έπεσαν στα φουρτουνιασμένα νερά του κεντρικού λιμένα της Χίου, λαμβάνοντας την ευχή του Μητροπολίτη Χίου αλλά και των παρισταμένων.

Θεοφάνεια στον Θερμαϊκό: 20 άτομα βούτηξαν παρά το κρύο

Παρά τις πολικές θερμοκρασίες στη συμπρωτεύουσα, 20 τολμηροί βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να πιάσουν τον σταυρό. «Το παρών» στην τελετή έδωσε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τον αγιασμό αψηφώντας το κρύο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οπως αναφέρει το thestival, τον σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 36χρονος, Μιχάλης Αποστολίδης, ο οποίος βούτηξε για 16η χρονιά. Στην άκρη βρίσκονταν διασώστες καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό.

Θεοφάνεια στα Τρίκαλα με 4 βαθμούς Κελσίου

Μετά την ακολουθία του Όρθρου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης.

Εκεί παρουσία χιλιάδων Τρικαλινών και των τοπικών αρχών έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων. Παρόλο το κρύο, το θερμόμετρο έδειχνε μόλις 4 βαθμούς Κελσίου, και τον δυνατό βοριά, νεαροί τολμηροί βουτηχτές, έπεσαν στα παγωμένα νερά του Ληθαίου ποταμού, κάτω από την κεντρική πεζογέφυρα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Τον Σταυρό έπιασε ο σπουδαστής της ΣΜΥ Αντώνης Βενέτος από την Χίο.

 Αγιασμός των υδάτων και εοσρτασμος των θεοφανείων στην παραλία του Φλοίσβου στο Π.Φάληρο

Εορτασμός των Θεοφανείων και αγιασμός των υδάτων στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα

Αγιασμός των υδάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Θεοφάνεια στα Ιωάννινα

Θεοφάνεια στην παραλία Σκαραμαγκά 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top