Μόνο στο Star: Αγόρι το πρώτο μωρό της δεκαετίας – Ευτυχισμένη η μητέρα του

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ

Η νέα χρονιά βρήκε πολλές οικογένειες στα μαιευτήρια της χώρας μας. Το πρώτο μωρό του 2020, αλλά και της δεκαετίας ήρθε λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα.

Αγοράκι το πρώτο παιδί της χρονιάς στην Κρήτη

Η μητέρα του μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα. 

«Καλή χρονιά, χρόνια πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενη που γέννησα το πρώτο μωράκι του 2020. Ήρθαμε με τη γυναικολόγο με πόνους από το Αίγιο. Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό. Εύχομαι σε όλες τις μανούλες του κόσμου να γεννήσουν με τον τρόπο που γέννησα εγώ», είπε. 

Το πρώτο μωρό της νέας χρονιάς που γεννήθηκε στη χώρα μας είναι ένα αγοράκι, βάρους 3.44- γραμμαρίων που ήρθε στον κόσμο ένα μόλις τέταρτο μετά τις 00:00.

Στη Λάρισα η πρώτη γέννα έφερε δίδυμα και στην Κρήτη ένα αγοράκι βάρους 3.840 γραμμαρίων, το οποίο γεννήθηκε στις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα. 

Σε ισχύ το νέο επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Η αλλαγή του χρόνου έφερε και το επίδομα για όσες οικογένειες αποκτήσαν παιδί από χθες τα μεσάνυχτα. 

«Είναι η πρώτη μέρα που πλέον η πολιτεία δίνει το επίδομα των δυο χιλιάδων ευρώ. Το επίδομα που είναι μικρό αλλά ουσιαστικό κομμάτι της γενικότερης πολιτικής μας για το δημογραφικό. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική τάση για το δημογραφικό και να κάνουμε ότι μπορούμε, είτε είναι με το επίδομα γέννας, είτε είναι με την ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών. Είτε είναι με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα είτε με το ΦΠΑ στα παιδικά καθίσματα κτλ που έχουμε ήδη καθιερώσει», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Το επίδομα που ανέρχεται στις δυο χιλιάδες ευρώ θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Τα πρώτα χίλια ευρώ με τη γέννηση του παιδιού και τα υπόλοιπα μέσα σε έξι μήνες.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με εισόδημα έως 70 χιλιάδες ευρώ που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top