Καλόλιμνος: Καρέ καρέ επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις σε Έλληνες ψαράδες

Επανέλαβαν τέσσερις φορές την ίδια επικίνδυνη πρόκληση 

Βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο αποκαλύπτει τον τρόμο που ζουν καθημερινά οι ακρίτες ψαράδες από Τούρκους λιμενικούς. Η Άγκυρα πάντως έχει επεκτείνει τις επικίνδυνες προκλήσεις της και στον αέρα που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ακόμη και την περίοδο των εορτών. 

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και εικονικές αερομαχίες στο κεντρικό Αιγαίο, ήταν οι σημερινές προκλήσεις της Άγκυρας. Ίδια εικόνα σε όλη την περίοδο των εορτών.

«Δεν είναι συνηθισμένο μέσα στις γιορτές αυτό το φαινόμενο. Υπήρχε ένα άτυπο μορατόριουμ ανάμεσα στις δύο χώρες. Φέτος όμως η προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο» είπε ο Γιώργος Δανιήλ, δήμαρχος Οιννουσών. 

Ερντογάν: Φανερά απομονωμένος στρέφεται εναντίον όλων- Ουδέτερη η Τυνησία

Υπερπτήσεις υπήρξαν όμως και στις 13:30 από ένα ζεύγος τουρκιών F-16, πάνω από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους, στο σύμπλεγμα των Φούρνων, για να ακολουθήσουν δυο F-4, τέσσερα λεπτά αργότερα. Όλες τις φορές τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά. 

Καρέ-καρέ οι επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια

Βίντεο όμως που έστειλε αναγνώστης στο blog "Προβλήματα της Ρόδου", αποκαλύπτει τον τρόμο που ζουν καθημερινά και οι Έλληνες ψαράδες στο Αιγαίο, από τις επικίνδυνες παρενοχλήσεις Τούρκων λιμενικών. Όπως αυτές το περασμένο Σάββατο στην Καλόλιμνο, κοντά στα Ίμια. 

Τουρκικό ταχύπλοο με σειρήνα ανοιχτή 

Το σκάφος του λιμενικού της Τουρκίας, με τις μηχανές στο φουλ και με τη σειρήνα να ηχεί συνεχώς δαιμονισμένα, δείχνει έτοιμο να πέσει καταπάνω στο ελληνικό ψαροκάικο. Ελάχιστα μέτρα πριν να γίνει πρόσκρουση, ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το ταχύπλοό του. Η αντίδραση του Έλληνα αλιέα, ψύχραιμη αλλά επική. 

Οι Τούρκοι λιμενικοί με αμείωτη ταχύτητα, στριφογυρίζουν προκλητικά κι επικίνδυνα, γύρω από τα δυο ελληνικά ψαροκάικα που αλιεύουν τσιπούρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι Έλληνες ψαράδες αντί να τρομάξουν, παραμένουν ατάραχοι. 

Επανέλαβαν τέσσερις φορές την ίδια επικίνδυνη πρόκληση 

Άλλες τρεις φορές οι Τούρκοι λιμενικοί δείχνουν ότι επιχειρούν να βουλιάξουν τα δυο ελληνικά αλιευτικά, αποφεύγοντας την πρόσκρουση το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Έλληνας ψαράς τους προκαλεί ειρωνικά. 

Άλλη μία τέταρτη, το περιπολικό σκάφος του τουρκικού λιμενικού πέρασε ξυστά από το ελληνικό ψαράδικο.  Μετά από 6 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, το τουρκικό ταχύπλοο επιτέλους αναχώρησε… για να επανέλθει πιθανόν τις επόμενες μέρες για νέα μάχη της τσιπούρας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top