Ερντογάν: Φανερά απομονωμένος στρέφεται εναντίον όλων- Ουδέτερη η Τυνησία

Σκληρό διπλωματικό πόκερ στη Λιβύη- Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις

Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται ενώ και τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης προκαλούν διπλωματικές αναταράξεις. Μετά το μπαράζ παραβιάσεων το διήμερο των Χριστουγέννων σήμερα δύο τουρκικά F-16 οπλισμένα πέταξαν στα 17.000 πόδια πάνω από τις Οιννούσες και την Παναγιά. 

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν λέει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη

«Στη βάση του μνημονίου ασφαλείας και στρατιωτικής συνεργασίας, πρώτα ο Αλλάχ, μόλις ανοίξει η Βουλή η πρώτη δουλειά θα είναι να υποβάλλουμε υπόμνημα για την αποστολή στρατού» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Θα στείλω στρατεύματα στη Λιβύη- «Πραξικοπηματίας» ο Χάφταρ

«Θα πολεμήσουμε για έναν σκοπό. Και θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε. Καλωσορίζουμε όποιον θέλει δημοκρατία και κανόνες δικαίου» είπε ο Φάτχι Μπασάγα, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τρίπολης. 

Λιβύη- Τουρκία: «Φαίνεται να θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη και Κύπρος»

Η Τυνησία διατηρεί την ουδετερότητά της

Για να υποστηρίξει την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη, ο Ερντογάν βάσιζε πολλά στην Τυνησία η οποία συνορεύει στα δυτικά με τη Λιβύη. Όμως σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας στην Τύνιδα: «η Τυνησία θα διατηρήσει την ουδετερότητά της» στη λιβυκή διαμάχη. 

Ερντογάν- Τυνησία: «Η Ελλάδα δεν έχει λόγο για το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης»

Κατά πάντων… ο Ερντογάν 

Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες στη διπλωματική σκακιέρα. Ο Ερντογάν είναι φανερά απομονωμένος και στρέφεται εναντίον όλων.

«Οι χώρες που διασφαλίζουν κάθε στήριξη από πολεμικά αεροσκάφη τεθωρακισμένα και μισθοφορικό στρατό στον πραξικοπηματία στρατηγό εναντιώνονται στα βήματα της χώρας μας» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

 «Ο κ. Ερντογάν έχει φθάσει στα όριά του. Πιστεύω δηλαδή ότι κάποια στιγμή η άνοδος έχει μία στάση. Αυτή τη στάση βλέπουμε τώρα και μετά έρχεται η πτώση» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Οι ελληνικές διπλωματικές κινήσεις 

Η ελληνική κυβέρνηση βασίζει πολλά στην επιτάχυνση οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, στην υπογραφή της συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed, στην τετραμερή Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδας και Γαλλίας που θα γίνει στο Κάιρο και φυσικά στην συνάντηση Μητσοτάκη Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Εσωτερικών στους στρατιώτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στο Καλπάκι και στη Μολυβδοσκέπαστη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top