Ερντογάν- Τυνησία: «Η Ελλάδα δεν έχει λόγο για το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης»

Αιφνίδια επίσκεψη και συνάντηση με τον Τυνήσιο Πρόεδρο

Ο Ερντογάν στην Τυνησία

Αιφνίδια επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποιεί σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τυνήσιος ομόλογός του τον υποδέχτηκε με τιμές, στην αφρικανική χώρα. Οι δύο άντρες συζήτησαν τα πιθανά βήματα και τη συνεργασία των δύο χωρών τους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν έφτασε νωρίτερα σήμερα στην Τύνιδα, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη για συνομιλίες με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Καϊς Σαγιέντ.

Από την Τυνησία, συνέχισε να προκαλεί. Όπως δημοσιεύει η Γενί Σαφάκ, ο Τούρκος Πρόεδρος διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει λόγο σχετικά με το σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

 

Ο Τυνήσιος πρόεδρος τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με εκπροσώπωπους του Ανωτάτου Συμβουλίου Λιβυκών Πόλεων και Φυλών, για να συζητήσει μια πιθανή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει "πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή" για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Ο σκοπός αυτής της επίσκεψής του στην αφρικανική χώρα, δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως αλλά ούτε και διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top