Πειρατεία Τόγκο: Ελεύθερος ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για την οικογένειά του

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 20χρονο ναυτικό που είχε απαχθεί μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, πάνω από το πλοίο στο οποίο εργάζονταν, στο Τόνγκο. 

Απαγωγή Έλληνα ναυτικού: Ξεκίνησαν οι επαφές με τους «Μαύρους Δαίμονες»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο Elka Aristotle, ο Έλληνας ναυτικός αφέθηκε ελεύθερος και μαζί του και δύο ακόμα από τους απαχθέντες. Ο τέταρτος, ένας Φιλιππινέζος ναυτικός, δυστυχώς δεν άντεξε και εξέπνευσε. 

Τόγκο: Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ - Όμηρος ένας Έλληνας

Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δίνουν κατάθεση στις τοπικές αρχές.  Έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους και όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. 

Πειρατεία στο Τόγκο: Ξεσπά ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη

Ο θάνατος του Φιλιππινέζου ναυτικού οφείλεται σε ασθένεια και όχι σε πράξεις των πειρατών που κρατούσαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka Aristotle.

Τον περασμένο Νοέμβριο, πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ το οποίο έπλεε ανοιχτά του Τόγκο. 

Οι πειρατές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους ένοπλους φύλακες που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο και να τους αφοπλίσουν. Φεύγοντας πήραν μαζί τους τέσσερις ομήρους, ανάμεσά τους και ο 20χρονος Έλληνας, δόκιμος μηχανικός. 

Όλον αυτόν τον καιρό η οικογένειά του ζούσε μέσα στην αγωνία για την τύχη του, ενώ αθόρυβα η πλοιοκτήτρια εταιρεία έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει την επιστροφή τους με ασφάλεια. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, το ποσό αυτών και αν τελικά καταβλήθηκαν.  

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top