Πειρατεία στο Τόγκο: Ξεσπά ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη

Κρατείται όμηρος ο 20χρονος Χανιώτης

Αγωνιά η οικογένεια του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος είναι ανάμεσα στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελληνικού τάνκερ, που απήχθησαν από πειρατές, τα ξημερώματα της Κυριακής 4/11.  Το δεξαμενόπλοιο έπλεε στο Τόγκο, με 24μελές πλήρωμα όταν δέχτηκε την επίθεση.  

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά; Δωμάτιο σε δωμάτιο», είπε ο πατέρας του όμηρου ναυτικού, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Τόγκο: Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ - Όμηρος ένας Έλληνας

Εκτός από τον 20χρονo Έλληνα δόκιμο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μπάρκαρε για πρώτη φορά, απήχθησαν τρεις ακόμα ναυτικοί, δυο Φιλιππινέζοι κι ένας Γεωργιανός.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας 

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς, προς το παρόν. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους. 

Το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή. 

Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο».                                                         

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Ένοπλη επίθεση σε Ελληνικό Δ/Ξ πλοίο στο Τόγκο

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top