Κακοκαιρία «Διδώ»: Σώος βρέθηκε ο οδηγός που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από το πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 67χρονου από την Ημαθία, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε σήμερα από τα ορμητικά νερά, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τη διάβαση του Τριπόταμου, που «φούσκωσε» εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νερά άρχισαν να μπαίνουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει, αλλά ευτυχώς κατάφερε να απεγκλωβιστεί εγκαίρως με τις δικές του δυνάμεις.

Κάτοικος της περιοχής που περνούσε από το σημείο (σ.σ. διάβαση τύπου «ιρλανδική» που βρίσκεται ανάμεσα σε Βέροια και Μακροχώρι) αντιλήφθηκε το συμβάν και προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 67χρονο στο σπίτι του.

Εκείνος, μόλις συνήλθε, ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου του, χωρίς να επικοινωνήσει όμως με την Πυροσβεστική ή την Αστυνομία, που στο μεταξύ είχαν ξεκινήσει επιχείρηση προσέγγισης του αυτοκινήτου του, καθώς μέχρι τότε η τύχη του αγνοείτο. Τελικά, γύρω στις 11 το πρωί, και περίπου τρεις ώρες μετά την αρχική κλήση που δέχθηκε η Πυροσβεστική από διερχόμενο οδηγό, η ασφαλιστική εταιρεία ενημέρωσε ότι ο 67χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Πτώσεις βράχων και χιόνια στα τρίκαλα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στα Τρίκαλα η κακοκαιρία «Διδώ» που σάρωσε όλη την Ελλάδα.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Οι κάτοικοι στα ορεινά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα ξύπνησαν με χιόνι που σε κάποια σημεία φτάνει έως και τους 15 πόντους.

Σάρωσε η «Διδώ»: Μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα

Από την άλλη πλευρά οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Κακοκαιρία «Διδώ»: Δύσκολη νύχτα για την Αττική

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών – εκτός του Πηνειού- έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο, θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.

Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

«Κόπηκε» στα δύο η Εύβοια από την κακοκαιρία

Η «Διδώ» σάρωσε όμως και την Εύβοια, όπου δρόμοι πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία στο «πέρασμά» τους παρέσυραν τη γέφυρα που βρίσκεται ανάμεσα στις Γούβες και το Αγριοβότανο, στο Αρτεμίσιο του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, στον κεντρικό άξονα Χαλκίδας – Αιδηψού.

Αποτέλεσμα είναι να «κοπεί» η περιοχή στα δύο και να μη διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει τo tvstar.

Λάρισα: Το Δικαστικό Μέγαρο «πλημμύρισε» από τη βροχή

Η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

To larissanet αναφέρει ότι νωρίς σήμερα το πρωί, οι πρώτοι υπάλληλοι που βρέθηκαν στην υπηρεσία τους, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα «ποταμάκι» που ξεκινούσε από τον 4ο όροφο και κατέβαινε προς το υπόγειο μέσα από τα σκαλοπάτια.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν μία αίθουσα του τελευταίου ορόφου πλημμύρισε νερά από την ταράτσα τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν από τα ταβάνια, τους διαδρόμους και τις σκάλες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του larissanet.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top