Δύσκολο το μεροκάματο για τους ψαράδες με την κακοκαιρία

Βγαίνουν στη θάλασσα από τις τέσσερις τα ξημερώματα

Από τις τέσσερις το ξημέρωμα βγαίνουν στη θάλασσα οι ψαράδες για το μεροκάματο, το οποίο δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο.

Κραυγή απόγνωσης από τους ψαράδες: Ζητούν μέτρα για την υπεραλίευση

Πριν ακόμα ανατείλει ο ήλιος, ο καπετάν Διαμαντής, που μετρά 55 χρόνια στις θάλασσες, έχει ήδη ξεψαρίσει το πρώτο του δίχτυ. Ο ίδιος μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την καθημερινότητά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Με δυσκολία βγήκε η ψαριά, καθώς η θάλασσα είχε πολλά «μποφόρια», έκανε μπουρίνι και τους ταλαιπώρησε. Η ψαριά αποτελείται από κουτσομούρα, μπαρμπούνια και δυο-τρεις μπακαλιάρους.

Ο γιος του καπετάν Διαμαντή αγάπησε τη θάλασσα από μικρό παιδί και, παρόλες τις δυσκολίες, τον τράβηξε το επάγγελμα του ψαρά. Αν και έχει τελειώσει σχολή και είναι ψυκτικός, προτιμάει την ασφάλεια που του παρέχει η οικογενειακή επιχείρηση.

Σαπουνάς αντί… γαλέου

Στην ιχθυόσκαλα της Βάρκιζας οι πελάτες ξέρουν ότι θα βρουν πάντα φρέσκο ψάρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει «θύματα» και αντί γαλέου έχουν πάρει… σαπουνά, ένα είδος καρχαρία.

Ο γαλέος είναι καλό ψάρι, ενώ ο σαπουνάς «χαλάει» στο μαγείρεμα και γίνεται…σαπούνι, κάτι που φαίνεται και στην τιμή.

Έτσι, πολλοί επιτήδειοι πουλούν στους καταναλωτές… φύκια για μεταξωτές κορδέλες! 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top