Κραυγή απόγνωσης από τους ψαράδες: Ζητούν μέτρα για την υπεραλίευση

«Καταστροφή για το θαλάσσιο περιβάλλον το ψάρεμα με βιντζότρατα»

Αλιευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιωθούν για τις ζημιές στα δίχτυα τους από φώκιες και δελφίνια, κάνοντας λόγο για  ζήτημα επιβίωσης. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει κάνει καμία διαδικασία παρότι υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι ψαράδες υποστηρίζουν πως με κατάλληλες ενέργειες του υπουργείου μπορούν να εκταμιευθούν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποζημιωθούν με 800 περίπου ευρώ το χρόνο για τις ζημιές τους στα δίχτυα. Επιπλέον ζήτησαν από την Φωτεινή Αραμπατζή να λάβει αυστηρά μέτρα για την υπεραλίευση.

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης καθορίζει τις τιμές στα ψάρια στις δημοπρασίες που γίνονται τα ξημερώματα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Όπως λένε βεβαίως οι άνθρωποι, το μέγεθος των ψαριών χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο μικρό.

Την ίδια ώρα, επιστημονικές έρευνες χαρακτηρίζουν «καταστροφή» για το θαλάσσιο περιβάλλον το ψάρεμα με βιντζότρατα στις ελληνικές θάλασσες.  

Οι ψαράδες ανανέωσαν για τον Νοέμβριο το ραντεβού τους με την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή, ελπίζοντας πως θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία του οικοσυστήματος, διότι έως σήμερα κωφεύει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top