Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο

«Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο»

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας οδήγησε σε παραγραφή την υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ν. Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή. 

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγηση της είπε: «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα  πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα  ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση της υπεράσπισης περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ.  Γεωργιάδη επισήμαναν ότι το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως του χρόνου της παραγραφής».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

Με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε - με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

Παράλληλα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ χορήγησε αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top