Δίκη Πάσσαρη: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

Ο ίδιος παραμένει φυλακισμένος στη Ρουμανία

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη του διαβόητου κακοποιού, Κώστα Πάσσαρη, χωρίς όμως ο ίδιος να παρίσταται σε αυτή, καθώς ο Εισαγγελέας Εφετών απέρριψε το αίτημά του να μεταχθεί στη χώρα μας. 

Πάσσαρης: «Θέλουμε να πληρώσει για να δικαιωθεί η ψυχή του ανθρώπου μας»

Ο συνήγορος του κακοποιού ζήτησε να επανεξεταστεί η αίτηση έκδοσής του στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να παραστεί στη δίκη και να απολογηθεί ο ίδιος για τα εγκλήματά του και όχι μέσω του συνηγόρου του. Επανέλαβε επίσης την επιθυμία του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση αναβολής της πλευράς Πάσσαρη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα εφθασε από τη Ρουμανία αμετάφραστο το έγγραφο όπου απορρίπτεται η αίτηση έκδοσης του για τη συγκεκριμένη δική από τις ρουμανικες αρχές, όμως θα εξεταστεί εκ νέου το αίτημα έκδοσης του γαι εκτέλεση του υπολοίπου της ποινής του στην Ελλάδα. 

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή επεσήμανε ότι σε δύο μήνες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απόπειρας δολοφονίας του Φουσέκη, αλλά και ληστειών που έχει διαπράξει ο Πάσσαρης. Ζήτησε μάλιστα να ξεκινήσει η διαδικασία, όπως είχε αποφασιστεί εξ αρχής. 

Στις 28 Οκτωβρίου δικαστής στη Ρουμανία ενέκρινε το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη για την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.  

Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο του, κύριο Ανδρέα Ταγαράκη, ο οποίος πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών, επίσημο μεταφρασμένο κείμενο της παραπάνω απόφασης δεν έχει σταλεί ακόμα στην εισαγγελία Εφετών στην Ελλάδα από τη Ρουμανία. 

Έτσι, ζητά από την έδρα του Εφετείου την έγκριση του αιτήματος που έχει καταθέσει για αναβολή της έναρξης της δικής στο Εφετείο.  Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το αίτημα αναβολής.

Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες και έχει καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια. 

Ο ίδιος, επιμένει στο αίτημά του να έρθει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ως κατηγορούμενος για τις δολοφονίες των δύο αστυνομικών, Δρακόπουλου και Αλεβιζόπουλου το 2001 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, από όπου και απέδρασε. 

Πάσσαρης:«Αν μείνει ελεύθερος θα σκοτώσει κόσμο» λένε συγγενείς των θυμάτων

Από εκεί ο Πάσσαρης βρέθηκε στη Ρουμανία, όπου διέπραξε άλλες δύο ανθρωποκτονίες, για τις οποίες καταδικάστηκε σε δισ. ισόβια. 

Ωστόσο έχει σχεδόν εκτίσει την ποινή και το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να αποφυλακιστεί. Οι ρουμανικές αρχές μάλιστα ζητούν τη γνωμοδότηση της Ελλάδας για τη μεταγωγή του στην Ελλάδα και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του στη χώρα μας. 

Πάσσαρης: «Θέλω να επιστρέψω και να εκτίσω την ποινή μου στην Ελλάδα»

Ο Κώστας Πάσσαρης από την πλευρά του δηλώνει μετανιωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. 

«Θέλω να είμαι παρών στη δίκη μου που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Να εκτίσω σε ελληνική φυλακή το υπόλοιπο της ποινής μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μιλώντας από τη φυλακή στη Ρουμανία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top