«Ζώντας μαζί»: Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων στην ελληνική κοινωνία

Ημερίδα με θέμα το προσφυγικό

Κέντρο φιλοξενίας στον Σκαρμαγκά

Το προσφυγικό ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Με τις προσφυγικές ροές να αυξάνονται σε καθημερινή βάση η αποτελεσματική ένταξη και ενσωμάτωσή αυτών των ανθρώπων στην ελληνική κοινότητα είναι πλέον αναγκαία. Είναι πλέον σαφές πως πολλοί από αυτούς που φθάνουν στη χώρα μας θα παραμείνουν σε αυτή για μεγάλο διάστημα. 

Σάλος με δήλωση Δρίτσα: Μια φορά το εξάμηνο βιασμοί παιδιών στη Μόρια

Αυτά είναι τα οκτώ στρατόπεδα υποψήφια για κέντρα μεταναστών

Με σκοπό την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών ένταξης των προσφύγων στα ελληνικά δεδομένα, η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Ίδρυμα «Friedrich-Ebert-Stiftung» στην Αθήνα, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ζώντας μαζί!-Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Θα δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως ποιοι είναι οι σημαντικότεροι τομείς δράσης, από την προσφορά στέγης και παιδείας, κατάρτισης, μαθημάτων εκμάθησης γλώσσας μέχρι την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, πώς μπορεί κανείς να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τις ανάγκες των προσφύγων, να εξαλείψει τα εχθρικά αισθήματα που μπορεί να υποβόσκουν σε αυτή και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της στη διαδικασία ενσωμάτωσης, ποιες καλές πρακτικές έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ελλάδα και ποιες ιδέες μπορούν να μας δώσουν δήμοι και κοινότητες της Γερμανίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 6.00 μ.μ., στον πολυχώρο εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΟΣ», Καραγιώργη Σερβίας 4 στην Αθήνα και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά κα  τα γερμανικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top