Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Στους δρόμους βγήκαν κάτοικοι και μαθητές στα Χανιά

Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Κίσσαμο και Κύθηρα

Στιγμές πανικού επικράτησαν στα Χανιά στις 09:25 σήμερα το πρωί, όταν σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα - Αισθητός και στην Αθήνα

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews

Όπως αναφέρει το zarpanews, ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων, ταρακούνησε όλον τον νομό, με αποτέλεσμα ο κόσμος να βγει τρομοκρατημένος στους δρόμους. 

Σεισμός στην Αλβανία: Δύο ανθρώπους διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews

Ίδιο σκηνικό και στα Λύκεια τόσο των Χανίων όσο και του Ηρακλείου, όπου ενεργοποιήθηκε αμέσως το σχέδιο σεισμού. Τα μαθήματα σταμάτησαν με τους καθηγητές και τους μαθητές να κατεβαίνουν για λόγους ασφαλείας στο προαύλιο του σχολείου.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι οι μαθητές επέστρεψαν κανονικά στις τάξεις τους.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

Ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία - Τουλάχιστον 23 οι νεκροί

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews

Κλειστά τα σχολεία στην Κίσσαμο

Όπως έγινε γνωστό, κλειστά σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Κισσάμου, με εντολή του δημάρχου, Γιώργου Μυλωνάκη, προκειμένου όπως ο ίδιος εξήγησε στον ΣΚΑΪ, να καταγραφούν οι ζημιές από συνεργεία του Δήμου που βρίσκονται επί ποδός.

Αλβανία: Γεννήθηκαν δίδυμα είκοσι λεπτά μετά τον φονικό σεισμό

Πηγή φωτογραφίας: zarpanews

Ηράκλειο: Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την ίδια στιγμή ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Σεισμός Αλβανία: Η δραματική διάσωση 27χρονου από την ελληνική ΕΜΑΚ

Κλειστά σχολεία και στα Κύθηρα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο νησί για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων.

Δείτε στο video τι δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στον ΣΚΑΪ

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός στο Ηράκλειο έχει εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο σεισμός έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο που παραδοσιακά δίνει μεγάλους σεισμούς και δεν έχει καμία σχέση με τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, που άφησε πίσω του εικόνα καταστροφής με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top