Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα - Αισθητός και στην Αθήνα

Έγινε ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο

Δείτε στο video τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα και την Πελοπόννησο στις 09:25 σήμερα το πρωί.

Δείτε στο video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τη στιγμή του σεισμού στον ΑΝΤ1 ενώ ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Σύμφωνα με τις πρώτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα και εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, τόνισε πως ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον φονικό σεισμό της Αλβανίας.

Ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία - Τουλάχιστον 23 οι νεκροί

Αλβανία: Γεννήθηκαν δίδυμα είκοσι λεπτά μετά τον φονικό σεισμό

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, γεγονός καθησυχαστικό καθώς δε δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία και συνήθως είναι ένας και μοναδικός σεισμός.

Σεισμός Αλβανία: Η δραματική διάσωση 27χρονου από την ελληνική ΕΜΑΚ

Δείτε στο video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τι δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Πάνω στο ελληνικό τόξο ο σεισμός

Όπως εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός έγινε ακριβώς πάνω σε μία περιοχή που παραδοσιακά δίνει μεγάλους σεισμούς. Το ελληνικό τόξο αρχίζει από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, περνάει τα Ιόνια νησιά, την Πελοπόννησο, νότια της Κρήτης και καταλήγει στα Δωδεκάνησα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top