Αντιεξουσιαστές: Επίδειξη ισχύος στο Πάντειο - Τραυματίστηκαν φοιτητές

Επιχείρηση ανακατάληψης και της ΑΣΣΟΕ

Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας. Οι αντιεξουσιαστές προκαλούν και απειλούν να τα κάνουν ορμητήρια παρανομίας. Χθες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όπως θα δείτε και στο video, φοιτητές τρέχουν να σωθούν από την επίθεση αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε φοιτήτρια την ώρα της συνέλευσης.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, όταν πήρε τον λόγο, έγινε κόκκινο πανί. Σύμφωνα με δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την έπιασαν από το λαιμό, ενώ όταν ένας συμφοιτητής της έτρεξε να την βοηθήσει, έπεσε κι εκείνος στα χέρια τους. Δέκα άτομα άρχισαν να τον χτυπούν με σημαίες.

Δυο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά το αυτί των αντιεξουσιαστών δεν ίδρωσε. 

Πόλεμος με πέτρες και χημικά στα Εξάρχεια μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και αντιεξουσιαστών

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη

Επιτέθηκαν σε έναν ακόμη φοιτητή έξω από τη σχολή

Όπως αναφέρει φοιτήτρια της παράταξης ΔΑΠ, πέντε άτομα επιτέθηκαν σε φοιτητή στη στάση λεωφορείου, όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι «Δαπίτης».

Παρόμοια περιστατικά, μόνο με υβριστικά σχόλια, έχουν συμβεί ξανά σε προηγούμενες γενικές συνελεύσεις, όπως ισχυρίζεται φοιτητής.

Σύμφωνα με την Πρύτανη του πανεπιστημίου, οι δράστες είναι εξω-πανεπιστημιακά «στοιχεία» που εισβάλλουν στις συνελεύσεις, απειλούν τους φοιτητές και αποτελούν μέρος ενός γενικότερου σχεδίου υποβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου.

Έβαλαν «λουκέτο» στο Πάντειο

Μετά τα επεισόδια, η συνέλευση συνεχίστηκε παρόλο που δεν υπήρχε πλειοψηφία. Το πανεπιστήμιο είναι υπό κατάληψη μέχρι και αύριο.

Εξάρχεια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου

Λάρισα: Εκκενώθηκε κατάληψη αντιεξουσιαστών στη Λάρισα

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν και στη συνέλευση της ΑΣΣΟΕ

Οι αντιεξουσιαστές προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στα Πανεπιστήμια για να συνεχίσουν την παράνομη δράση τους, αφού τα στέκια των Εξάρχειων αδειάσαν. Χθες προσπάθησαν να σπάσουν την συνέλευση της ΑΣΣΟΕ.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, υποστηρίζουν ότι ανακατέλαβαν την ΑΣΣΟΕ και πανηγυρίζουν.

ΑΣΟΕΕ: Κατέλαβαν ξανά το υπόγειο του πανεπιστημίου

ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί χτύπησαν στέλεχος της πρυτανείας- Αποκλειστικές εικόνες

Οι φοιτητές της ΑΣΣΟΕ αποφάσισαν να ψηφίζουν διαδικτυακά 

Οι φοιτητές στην ΑΣΣΟΕ, πάρα την ένταση, συνέχισαν τη συνέλευση και αποφάσισαν  για πρώτη φορά, να ψηφίζουν ηλεκτρονικά για τις συνελεύσεις και τα προβλήματα τους  μέσω πλατφόρμας. Με την άποψη τους δεν συμφωνούν φοιτητές, οι οποίοι πρόκεινται σε  ορισμένες  παρατάξεις .

Υπό κατάληψη και το ΑΠΘ με αίτημα τη σίτιση

Στην αντίπερα όχθη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές αναγκάστηκαν να κάνουν κατάληψη από τις επτά το πρωί μέχρι τις δύο. 

Περιστατικό στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ: «Ήθελα να ανακουφιστώ» λέει ο 22χρονος

 

Πολυτεχνείο: Ένταση στο ΑΠΘ – «Μπλόκο» στην αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ

Υπό κατάληψη το ΑΠΘ : Φωτογραφία από intime news
Αίτημα των φοιτητών η ποιοτικότερη σίτιση: Φωτογραφία από intime news

Αίτημά τους είναι η ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση, καθώς θεωρούν ανεπίτρεπτο να περιμένουν ουρές μέτρων για ένα πιάτο φαγητό.
Σύμφωνα με φοιτητή, υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας και καταγγέλλει ότι ο ένας όροφος της πανεπιστημιακής λέσχης σίτισης παραμένει κλειστή

Οι νέοι έχουν αύριο ραντεβού με τον πρύτανη για να βρουν λύση στο πρόβλημα.
              


              
              
            

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top