Πόλεμος με πέτρες και χημικά στα Εξάρχεια μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και αντιεξουσιαστών

16 προσαγωγές στο σύνολο – Απέτρεψαν ομάδες κουκουλοφόρων από ταράτσες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε επιφυλακή στα Εξάρχεια πραγματοποιώντας συνεχείς επιχειρήσεις σε έναν «πόλεμο» με τους αντιεξουσιαστές γεμάτο χημικά, πέτρες και προσαγωγές. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 16 προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους

Αμέσως μετά την πορεία που δεν είχε ιδιαίτερες εντάσεις, αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πάνε στα Εξάρχεια και περίπου 200 παράταχθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Φώναξαν κάποια συνθήματα, έριξαν ένα καπνογόνο και αποχώρησαν.

Μικροεντάσεις στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

Λίγο αργότερα στην οδό Μπουμπουλίνας άγνωστοι έριξαν τρία βεγγαλικά με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, με τους αντιεξουσιαστές να θέλουν να μπουν στα Εξάρχεια, αλλά την αστυνομία να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Νωρίτερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη μία μαζική σε συμμετοχή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία επιχειρούσε στην περιοχή των Εξαρχείων λειτουργώντας αποτρεπτικά σε προετοιμασίες αντιεξουεσιαστών για επεισόδια.

Μικροεντάσεις στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου /Φωτογραφία Eurokinissi

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. - Προσαγωγές στα Εξάρχεια

Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και κάνει συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις κατά των αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές. Οι εικόνες του φωτογράφου Γιάννη Λιάκου από το πρακτορείο Intimenews είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Δύο επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε πολυκατοικίες

Από νωρίς η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια ήταν έντονη με στόχο να αποτρέψει κάθε πιθανή πηγή επεισοδίων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και δύο επιχειρήσεις στις οούς Σπύρου Τρικούκη και Στουρνάρη.

Στην πρώτη περίπτωση στην οδό Τρικούπη στις 5:10 ομάδα με μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ., δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν στα Εξάρχεια εμπόδισαν και τελικά προσήγαγαν ομάδα 7 κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να μπουν σε πολυκατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα κουκουλοφόρων που έφεραν σακίδια επιχείρησε να εισβάλει σε πολυκατοικία στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Τελικά οι αστυνομικοί αφού απομάκρυναν του κουκουλοφόρους από το κτίριο ανέβηκαν στην ταράτσα όπου εντόπισαν πέτρες, μολότοφ, σπασμένα μάρμαρα και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Στη δεύτερη περίπτωση στην οδό Στουρνάρη πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εμποδίσει ομάδα κουκουλοφόρων να ανέβουν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δύο προσαγωγές.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top