Αύριο θα υποβληθεί στη γονιδιακή θεραπεία ο Παναγιώτης-Ραφαήλ

Τι λέει ο κορυφαίος Έλληνας παιδονευρολόγος που τον έχει αναλάβει

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι λέει ο κορυφαίος γιατρός, αλλά και ποια είναι η Ελληνίδα που κινητοποίησε την ομογένεια

Αύριο ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα υποβληθεί στη γονιδιακή θεραπεία στη Βοστώνη. Σε αυτό το ταξίδι η οικογένειά του δεν είναι μόνη. Έχει στο πλευρό της τους Έλληνες της ομογένειας αλλά και τον κορυφαίο Έλληνα, Δρ. Βασίλη Δάρρα.

Κυμπουρόπουλος: «Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ χωρίς το φάρμακο θα είχε πεθάνει»

Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη Ραφάηλ

«Είναι ένα πολύ, πολύ γλυκό παιδί»

Μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ο κορυφαίος Έλληνας παιδονευρολόγος, Δρ Βασιλης Δαρρας, δεν έκρυψε την αδυναμία του στον Παναγιώτη Ραφαήλ, στον οποίο θα κάνει αύριο την έγχυση του φαρμάκου

Είναι πολύ πολύ γλυκό παιδί. Μου κάνει εντύπωση που χαμογελάει, που δεν κλαίει όταν με βλέπει και νομίζω είναι σε αρκετά καλή κατάσταση γιατί το παιδάκι αυτό έπαιρνε το άλλο το φάρμακο για περίπου 15 μήνες.

Αυτή η θεραπεία όπως μας εξηγεί ο γιατρός, δε λύνει το πρόβλημα, όμως μπορεί να βοηθήσει το παιδί σημαντικά.

«Αποσκοπεί στο να έχουμε κάποια βελτίωση, το παιδί να επιβιώσει και να δούμε κάποια βελτίωση όσον αφορά την κινητική λειτουργία του στο μέλλον. Αυτό βέβαια δεν το βλέπουμε σε μερικές μέρες. Θα περάσουν μερικοί μήνες μέχρι να δούμε κατά πόσο το παιδί αρχίζει να ωφελείται από τη γενετική θεραπεία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top