Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη Ραφάηλ

Αναλαμβάνει τη θεραπεία του μικρού μαχητή

Ένας από τους κορυφαίους γιατρούς στον κόσμο, ο καθηγητής Βασίλης Δάρρας είναι ο άνθρωπος που θα χορηγήσει στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ την πρωτοποριακή θεραπεία, που οι γονείς του ευελπιστούν ότι θα του σώσει τη ζωή. Είναι επικεφαλής στο νοσοκομείο «Παίδων» της Βοστώνης όπου στις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει το παιδί και να δώσει τη μεγάλη του μάχη για τη ζωή. 

«Ευθύνη μου είναι να φροντίζω ασθενείς που έχουν διάφορους τύπους  νευρομυικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της νωτιαίας μυικής ατροφίας. Εμφανίζεται διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τον τύπο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας», τονίζει ο Δρ. Βασίλης Δάρρας. 

Κατάγεται από τη Σάμο και είναι ο γιατρός που θα αναλάβει τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ όταν σε λίγες μέρες θα φτάσει στη Βοστώνη. 

Είναι ένας από τους καλυτέρους γιατρούς στον κόσμο και θεωρείται κορυφή στην παιδονευρολογία. Ο γιατρός αυτός θα εφαρμόσει στο μικρό αγοράκι την πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία που τόσο επιθυμούσαν οι γονείς του.

Η θεραπεία αυτή για να έχει επιτυχία θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τα πρώτα 2 έτη της ζωής ενός παιδιού. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι 15 μηνών. Ο Έλληνας γιατρός μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα για την επιτυχία της θεραπείας.

«Για να υπάρξει τελική αποθεραπεία πρέπει να γίνει θεραπεία μέσα σε μερικές εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού, κι αυτό μπορεί να γίνει εδώ στη Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες τρεις-τέσσερις πολιτείες όπου υπάρχει πρόγραμμα ελέγχουν των νεογέννητων», είπε.

Η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται ενδοφλεβίως για μια μόνο φορά. Οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι καθοριστικοί για να δει ο γιατρός αν η αγωγή έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά τις ευχές τόσων ανθρώπων, ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ έχει έναν ακόμη σύμμαχο, έναν κορυφαίο Έλληνα γιατρό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top