Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί στο πόδι και περιπολίες από ελικόπτερα

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την Κυριακή

Πολυτεχνείο

Φόβοι ότι θα υπάρξουν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, τράπεζες ή πρεσβείες εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου υπάρχουν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, όπου καταστρώνεται σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα ασφαλείας φέτος θα είναι πιο αυστηρά και αυτό γιατί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο μετά τις αλλαγές στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια. 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Κυβέρνηση για το άσυλο: «Ανομία Τέλος»

Τα τελευταία 24ωρα επίσης, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν καταγγελίες για αστυνομική βία απέναντι σε φοιτητές, που «φορτίζουν» ακόμα περισσότερο το «ηλεκτρισμένο κλίμα».

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα ΑΕΙ

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού είναι η ΑΣΟΕΕ, όπου χθες έγιναν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο υπόγειο του ιδρύματος, όπου βρέθηκαν κράνη, ρόπαλα και υλικά για την κατασκευή βομβών μολότοφ.

Άσυλο: Με ένα τηλεφώνημα για αδίκημα θα επεμβαίνει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με αυτόν, συνολικά 5.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται στο πόδι για την αντιμετώπιση τυχών επεισοδίων. Ειδικότερα, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται τα Εξάρχεια, ενώ άνδρες με πολιτικά θα προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές.

Άσυλο σε πανεπιστήμια: Αυτές είναι οι αλλαγές – Τι προβλέπει

Θα συμμετέχουν επίσης οι 51 αστυνομικοί της νεοσύστατης μηχανοκίνητης ομάδας «Δέλτα» με μηχανάκια μικρού κυβισμού που ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιμετρικά των Εξαρχείων. 

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι η περιφρούρηση της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα παρεισφρήσουν αντιεξουσιαστές ακόμα και από το εξωτερικό. 

Το σχέδιο της αστυνομίας προβλέπει την απομόνωση των κουκουλοφόρων, σε περίπτωση που κάνουν την εμφάνισή τους στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ειδικός σχεδιασμός υπάρχει και για μετά το τέλος της πορείας, αφού, όπως έχει δείξει το παρελθόν, κουκουλοφόροι καταφεύγουν κυρίως στο Πολυτεχνείο και ξεκινούν επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών με μολότοφ. 

Φέτος όμως, με την κατάργηση του ασύλου, οι αστυνομικοί θα μπορούν να επιχειρήσουν και εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. 

Τέλος σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. ελικόπτερο θα πραγματοποιεί από αέρος περιπολίες και θα κάνει κατόπτευση στις ταράτσες των κτιρίων γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, μιας και στο παρελθόν αντιεξουσιαστές έκρυβαν εκεί τα πολεμοφόδιά τους και αποτελούσαν τα ορμητήριά τους εναντίον αστυνομικών. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top