Παιχνίδι πνιγμού: Έτσι πήγε να χάσει τη ζωή του ο 12χρονος στο Λουτράκι

Στο παραπέντε πρόλαβαν το παιδί

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένα 12χρονο αγόρι στο Λουτράκι, το οποίο έπαιζε το «παιχνίδι του πνιγμού» με συμμαθητές του στο σχολείο τους και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Λουτράκι: 12χρονος στο νοσοκομείο από το «παιχνίδι του πνιγμού»

Το αγόρι επιχείρησε να παίξει το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, το οποίο όμως δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε και λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. 

«Ήταν τρία, τέσσερα παιδιά. Ένας πιο μεγάλος, του είπε να κάνει αυτό, το παιδί φοβήθηκε τους είπε “μην πάθουμε κάτι”, παίξανε το παιχνίδι λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι του», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Άννα Σταματιάδου ο θείος του 12χρονου.

Συμμαθητής του παιδιού είπε πως πήγαν να τον βοηθήσουν, αλλά φοβήθηκαν, βλέποντάς τον να έχει χάσει τις αισθήσεις του. 

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού από έναν μαθητή:

«Ένα παιδί βγάζει εισπνοές εκπνοές 10 φορές. Έρχεται κάποιος άλλος τον κρατάει από τη μέση, τον πιέζει και το παιδί που έχει πάρει τις εισπνοές βάζει τον αντίχειρα στο στόμα για να μπει οξυγόνο μέσα του και έτσι λιποθυμάει», είπε.  

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς του. Έντρομοι το μετέφεραν σε νοσοκομείο της περιοχής και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο «Παίδων».  

Μέσα στην ατυχία του, ο 12χρονος στάθηκε τυχερός. Θα μπορούσε να είχε πέσει σε κώμα, να είχε μείνει παράλυτος, ακόμη και να χάσει τη ζωή του.  

Τα περιστατικά θανάτων από το συγκεκριμένο παιχνίδι στις ΗΠΑ είναι δεκάδες. Από το 1995 – 2007 είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με το περιοδικό TIME 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων, ηλικίας από 6 έως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους από το «παιχνίδι του πνιγμού».

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών. Οι οδηγίες του παιχνιδιού διαδίδονται από στόμα σε στόμα, ενώ συχνά κάποιο δεύτερο παιδί πιέζει τον λαιμό του άλλου, προκειμένου να φράξει τους αεραγωγούς και σταματά πριν υπάρξει κίνδυνος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top