Ομηρία Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο: Έξι πειρατές επιτέθηκαν στο πλοίο

Από παιδί ήθελε να ταξιδεύει λένε όσοι τον γνώριζαν

Με κομμένη την ανάσα ο πατέρας, η μάνα και τα αδέρφια του 20χρονου μηχανικού Δημήτρη Γκιάτη λιώνουν πάνω από το τηλέφωνο. Οι απαγωγείς δεν έχουν δώσει ακόμη σημεία ζωής.

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

Έξι άνδρες με κουκούλες και βαρύ οπλισμό, ντυμένοι με μαύρες στολές, πλεύρισαν το τάνκερ Elka Aristotle με ταχύπλοο  το οποίο είχε δύο εξωλέμβιες  μηχανές μεγάλου κυβισμού.  

Τόγκο: Κανένα ίχνος από τον Έλληνα ναυτικό – Αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας

«Τρεις από τους πειρατές,  με τη βοήθεια σκάλας που είχαν στην κατοχή τους, προσέγγισαν το πλοίο, και  άνοιξαν  πυρ βγάζοντας κραυγές» αναφέρει αξιωματούχος του Τόγκο.

ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

Στην  ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη, όλοι προσεύχονται για το δικό τους παιδί. Τον Δημήτρη τους, που είχε όνειρο να ανοίξει τα φτερά του και να ταξιδέψει στις θάλασσες όλου του κόσμου.

Θρίλερ με την απαγωγή στο Τόγκο: Αγωνία για τον Έλληνα ναυτικό

Οι καθηγητές του είναι σοκαρισμένοι, μιλώντας στην απεσταλμένη του Star Κατερίνα Ρίστα....

 «Όταν συζητούσαμε μαζί του που θες να πας μας έλεγε ότι στόχος και κατεύθυνσή μου είναι να γίνω στο εμπορικό ναυτικό εκεί θέλω να σπουδάσω. Θέλω να ταξιδέψω, θέλω να γνωρίσω άλλους τόπους», αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσουλης καθηγητής του ναυτικού.

Πειρατεία στο Τόγκο: Ξεσπά ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη

Άνθρωποι με εμπειρία στις απαγωγές συστήνουν  υπομονή στην οικογένεια του Δημήτρη, καθώς οι απαγωγείς μπορεί να κάνουν και μήνες να απελευθερώσουν τους ομήρους,  όπως έγινε στην δική του περίπτωση, όταν το πλοίο του έπεσε Σομαλούς πειρατές.

Να σημειωθεί ότι ο 4 ναυτικοί, ο Έλληνας δηλαδή, 2 Φιλιππινέζοι και  ένας Γεωργιανός δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους ή την πλοιοκτήτρια εταιρεία από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top