Αμαλιάδα: Ελεύθερος ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του

«Ήρθε πισώπλατα και με κάρφωσε με το μαχαίρι»

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικους όρους μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελός του, αφέθηκε ο 16χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε πισώπλατα έναν συμμαθητή του στην αυλή του σχολείου τους στην Αμαλιάδα. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να περιμένει το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο και θα αποδείξει αν το όργανο της επίθεσης ήταν τελικά μαχαίρη ή σουγιάς, κάτι που θα παίξει ρόλο στο κατηγορητήριο και ενδεχομένως ο νεαρός να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 

Ο 15χρονος από την άλλη που δέχτηκε την επίθεση έκανε λόγο για πισώπλατο χτύπημα. Δευτερόλεπτα μάλιστα μετά από την επίθεση η συμμαθητές του τον μετέφεραν στις τουαλέτες του σχολείου για να φροντίσουν τα τραύματά του και με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραψαν τις κηλίδες από το αίμα του συμμαθητή τους που βρισκόταν παντού στο σημείο. 

Στα βίντεο αυτά φαίνονται παντού κηλίδες αίματος, καθώς επίσης αιματοβαμμένα χαρτομάντηλα, απόδειξη των προσπαθειών των συμμαθητών του να φροντίσουν τον 15χρονο συμμαθητής μετά από την επίθεση. 

Ο 15χρονος μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο μαθητής αποκάλυψε πώς έγινε η σε βάρος του επίθεση από τον 16χρονο συμμαθητή του. 

Αμαλιάδα: Μήνυση θα καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου που μαχαιρώθηκε

«Ήρθε πισώπλατα να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο. Είχαμε τσακωθεί πριν, για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ», είπε ο μαθητής.

Αμαλιάδα: Μαχαίρωσε τον 15χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο 16χρονος τραυμάτισε τον συμμαθητή του με ένα ανοιχτήρι για μπύρες, κρασιά και αναψυκτικά. 

Την ίδια ώρα ο αδελφός του θύματος, μιλώντας στο Open TV αποκάλυψε πως ο 15χρονος είχε δεχθεί επίθεση από τον συγκεκριμένο μαθητή και άλλες φορές. 

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο, αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα», είπε.

Υποστήριξε ακόμα πως πρόκειται για μια συμμορία που προκαλεί ταραχές στην Αμαλιάδα και στο παρελθόν τα μέλη της είχαν επιτεθεί στον αδελφό του γιατί δεν θέλει να μπει στην ομάδα τους. 

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα έγιναν την Πέμπτη το πρωί στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας. Ο 16χρονος επιτέθηκε στον συμμαθητή του και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο μαθητή και τον μετέφερε αρχικά στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί είχαν τις τελευταίες μέρες έντονους διαπληκτισμούς στο σχολείο. Κάποιοι από τους συμμαθητές τους είπαν ότι τσακώθηκαν για οπαδικές διαφορές, ενώ κάποιοι άλλοι για κάποια κοπέλα. 

Ο 16χρονος μετά από το περιστατικό τράπηκε σε φυγή, όμως αργότερα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Σήμερα λίγο μετά τις 11:00 οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου για τα όπλα. 

Ο ανήλικος δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως όλα έγιναν κατά λάθος.  «Η λάμα ήταν ανοιχτή και δεν κατάλαβα πως μαχαιρώθηκε. Δεν είχα τέτοια πρόθεση», είπε μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top