Δολοφονία φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό: Ισόβια στον κατηγορούμενο

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελική λειτουργός - «Είμαι οικογενειάρχης»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονια από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησε η υπεράσπιση.

Σε κλάματα ξέσπασε η οικογένειά του

Η σύζυγος του δολοφονημένου Βασίλη Φλώρου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε πως αισθάνεται δικαιωμένη. Τόνισε ωστόσο πως «δεν αλλάζει κάτι επι ουσίας, δεν έρχεται πίσω ο άνθρωπός μας, αλλά αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε. Εγώ και τα παιδιά μου θα πάμε αύριο να το πούμε και στον ίδιο. Στο μνήμα έχουμε γράψει τη λέξη δικαιοσύνη και αυτή ισχύει τελικά, θα πάμε να του το πούμε και του ίδιου».

Ο  φαρμακοποιός που δολοφονήθηκε 

Δίκη Φαρμακοποιού: «Με έπνιγε το άδικο» λέει ο καθ ' ομολογίαν δολοφόνος

Δίκη φαρμακοποιού: «Δε δέχομαι συγνώμη από τον φονιά του άντρα μου»

Εισαγγελέας: «Ψυχρός εγκληματίας ο δράστης»

Λίγο νωρίτερα στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός ήταν καταπέλτης, απορρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό του 57χρονου ότι έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Τόνισε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300.000 ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».

Δολοφονία φαρμακοποιού: «Είδα τον πατέρα μου μέσα στα αίματα»

Στο Star η κόρη του φαρμακοποιού: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος!

«Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω»

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως ο κατηγορούμενος «παρά το ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν, του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. "Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω" είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις».

«Ψυχρός εγκληματίας ο δράστης»

Στην αγόρευσή της τον χαρακτήρισε «ψυχρό εγκληματία», ενώ γύρισε πίσω τον χρόνο στη μέρα που έγινε η δολοφονία, λέγοντας:

«Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον ειδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα».

Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα α ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του. «Οδηγήθηκε στο έγκλημα για να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στον φίλο του» επισήμανε και πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Απολογία καθ΄ομολογίαν δολοφόνου: «Είμαι οικογενειάρχης»

Στην απολογία του που κράτησε 20 λεπτά ο 57χρονος είπε πως τον έπνιγε το άδικο. «Πήγα στο φαρμακείο να τον παρακαλέσω να με αφήσει ήσυχο. Είχα μαζί μου το όπλο. Πήγα στο σπίτι. Είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ. Δε θυμάμαι πόσες φορές. Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια.  Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ακόμα και υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας είπε στην οικογένεια μου ότι δεν είμαι δολοφόνος».

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα, μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του. Η σύζυγός και η κόρη του του αδικοχαμένου Βασίλη Φλώρου ξέσπασαν σε κλάματα. «Είσαι ψεύτης» του φώναζαν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top