Εξιχνιάστηκε έγκλημα στον Κορυδαλλό: Έγινε για τα μάτια μιας γυναίκας

Είχαν τραυματιστεί δύο θαμώνες καφετέριας από αδέσποτη σφαίρα

Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε ατόμων, η οποία διαπράχθηκε σε κομμωτήριο στον Κορυδαλλό, την 1η Αυγούστου του 2017. Με ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 9 εκ των δραστών (5 Ελλήνων και 4 αλλοδαπών) ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται πέντε ακόμη άγνωστοι συνεργοί τους.

Υπενθυμίζεται ότι τότε δύο άτομα που κάθονταν σε κοντινή καφετέρια είχαν τραυματιστεί από αδέσποτες σφαίρες, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε πυροβολώντας εναντίον του ιδιοκτήτη κομμωτηρίου και των συγγενών του. Αιτία του φονικού φαίνεται πως ήταν ο έρωτας  ενός 33χρονου, είχε κάνει τότε γνωστό το Star. 

Το κομμωτήριο όποτ έγινε η επίθεση

Αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης

Τις βραδινές ώρες της 1ης Αυγούστου 2017, δράστες, μερικοί εκ των οποίων έφεραν όπλα και ράβδους (γκλοπ), προσέγγισαν διαδοχικά κατάστημα-κουρείο στην περιοχή του Κορυδαλλού κι έπειτα από διαπληκτισμό επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη καθώς και σε άλλους δύο παρευρισκόμενους, χτυπώντας τους με διάφορα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένας εκ των δραστών, πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο θαμώνων παρακείμενης καφετέριας ενώ κατά τη διαφυγή τους, άλλοι δράστες, πυροβόλησαν προς το εσωτερικό του κουρείου προκαλώντας φθορές.

Κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές ενός εκ των δραστών (33χρονος ημεδαπός) με τον ιδιόκτητη του κουρείου ο οποίος, όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί ξανά στο ίδιο σημείο μαζί του. Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης του πυροβολισμού που επέφερε και τον τραυματισμό των θαμώνων της καφετέριας, είναι ο 34χρονος αλλοδαπός.

Σπασμένο τζάμι από τους πυροβολισμούς στο κατάστημα

Ακόμη, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εκ των δραστών ( 35χρονου αλλοδαπού), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με -15- φυσίγγια, τα οποία δε συσχετίζονται με τις προαναφερόμενες πράξεις, πλην όμως συνελήφθη, εντός των ορίων του αυτοφώρου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ένας 50χρονος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και είχε απασχολήσει στο παρελθόν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η πλειοψηφία των υπόλοιπων κατηγορούμενων έχει απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top